SEGRE

energia

El rebut de la llum va pujar de nou el setembre

Un 1,5%, segons Facua

Un treballador en una línia elèctrica

El rebut de la llum va pujar de nou el setembreEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El rebut de la llum de l’usuari mitjà va pujar el setembre per cinquè mes consecutiu, amb un increment mig mensual de l’1,5 %, el que situa la factura mensual mitjana en 69,01 euros (impostos indirectes inclosos), exactament un euro per sobre de la d’agost, segons l’anàlisi de Facua.

Aquesta pujada se suma a la del 0,9 % de l'agost, a l’1,6 % de juliol, al 9,6 % de juny i al 0,8 % de maig després d’un començament d’any en què es van produir successives disminucions al rebut gràcies al pes més important que van tenir les renovables, ha informat l’associació de consumidors en un comunicat.

Encara que el rebut continua "molt per sota" dels 76,81 euros de desembre, Facua adverteix que les baixades dels quatre primers mesos de l’any "no compensen en absolut la gran pujada que es va produir durant la legislatura 2012-2015, un 16,2 %, que va representar 500 euros acumulats per a l’usuari mitjà".

Facua realitza els seus estudis a partir de la tarifa PVPC aplicada en domicilis els comptadors dels quals encara no tenen la tarifació per hores, i en els quals s’utilitza un perfil d’usuari amb una potència contractada de 4,4 kW i un consum mensual de 366 kWh mensuals, la mitjana a Espanya, segons una anàlisi de l’associació sobre diverses desenes de milers de factures d’habitatges habitats.

El rebut de l’usuari mitjà es va situar en 69,01 euros el setembre, en els casos d’usuaris amb comptadors sense la tarifació per hores.

tracking