SEGRE

OCUPACIÓ INDICADORS

Més de mil nous aturats pel final de campanyes estivals a Lleida

A l’acabar el setembre, per la caiguda de les necessitats de temporers i també de l’activitat turística || La província té registrats gairebé 21.800 desocupats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre d’aturats registrats a Lleida va créixer al setembre en 1.073 persones, xifra que representa un increment del 5,18 per cent i situa el total de parats en 21.792, segons van informar ahir el ministeri d’Ocupació i la conselleria de Treball.

En termes anuals, la desocupació es va reduir en 2.785 aturats, un 11,33% menys en relació amb el setembre del 2015. Per sectors econòmics, els serveis van sumar 583 nous parats, al finalitzar contractes temporals per la campanya d’estiu; per la seua banda, l’agricultura en en va sumar 537, ja que van caure les necessitats de temporers per la campanya de la fruita i la indústria va aportar cinc desocupats. L’atur, al contrari, es va reduir en la construcció en 42 persones i en el col·lectiu sense feina anterior, en deu.

Un total de 1.299 lleidatans estan inscrits en el Pla de Garantia Juvenil enguany

A Catalunya, d’altra banda, el nombre de desocupats registrats va créixer al setembre en 5.641 persones, que suposa un increment de l’1,27% i situa el total d’aturats en 451.081. En comparació amb el mateix mes de l’any passat, el total de parats registrats a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) es va reduir un 12,10%, amb 62.106 menys.

El sector que més va contribuir a l’increment de la desocupació va ser el dels serveis, ja que registra 5.133 parats més que a l’agost, i també va augmentar en l’agricultura (+609) i els aturats sense ocupació anterior es van incrementar en 1.489 persones. Tanmateix, el nombre de parats es va reduir en la construcció i en la indústria, en les quals es registren 1.297 i 293 aturats menys que el mes anterior, respectivament.

Pel que fa a Espanya, el nombre d’aturats va pujar el mes de setembre en 22.801 persones respecte al mes anterior (+0,6%), la dada menys dolenta dels últims set anys, i el total de desocupats es va situar en 3.720.297 persones. En aquest sentit, la ministra d’ocupació en funcions, Fátima Báñez, va insistir que les dades d’atur demostren la “fortalesa del mercat de treball”, i va ressaltar que malgrat que el setembre és “un mal mes per a l’ocupació”, l’ocupació ha crescut.

tracking