SEGRE

UNIÓ EUROPEA

Crida de l’Europarlament contra sancions a Espanya

El president de la cambra considera que no és lògic congelar fons || Proposta de Brussel·les per incomplir el dèficit

Martin Schulz i Mariano Rajoy es van reunir ahir a Moncloa.

Martin Schulz i Mariano Rajoy es van reunir ahir a Moncloa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament Europeu, Martin

Schulz

El president de l’Europarlament veu contraproduent una congelació de fons

, considera necessari reflexionar si la lògica dels tractats de la UE té també lògica a la pràctica, de manera que suggereix que no convé que Europa sancioni Espanya per incomplir l’objectiu de dèficit. Schulz va comparèixer ahir als periodistes al Palau de la Moncloa després de la reunió que va mantenir amb el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, per analitzar entre altres assumptes el futur de la Unió Europea després del Brexit.

Va subratllar que en la conversa amb Rajoy tots dos es van preguntar fins a quin punt pot tenir sentit que a un país que necessita el creixement econòmic se li congelin els fons estructurals de la UE com una mesura de sanció per haver incomplert objectius pressupostaris. “El senyor Rajoy i jo hem estat àmpliament d’acord en aquesta matèria”, va recalcar Schulz, que al plantejar-li si, per tant, no entendria que se sancionés Espanya va dir que la sanció seria conseqüència del seguiment de la lògica dels tractats. Però va precisar que el que cal preguntar-se és si qualsevol lògica que està ancorada en un tractat, té lògica també a la pràctica.

Va insistir que el creixement s’aconsegueix mitjançant més inversió i els fons estructurals europeus hi contribueixen, per això defensa una reflexió davant de la qual reconeix que hi ha diversitat d’opinions com la dels que defensen complir les regles imposades.

Davant de la diferència de criteri és pel que va assenyalar que s’està desenvolupant un denominat “diàleg estructurat” amb la Comissió Europea i al qual en un futur s’uniran els governs dels dos països afectats per les possibles sancions, Espanya i Portugal. “Ja veurem quin és el resultat”, va subratllar.

La Comissió Europea informarà dilluns els ministres d’Economia i Finances de l’eurozona (Eurogrup) sobre el “diàleg estructurat” amb el Parlament Europeu en relació amb la possible congelació de fons europeus per haver incomplert l’objectiu de dèficit.

tracking