SEGRE

medi ambient

L'OCU recomana no anar a la revisió de motors de Volkswagen 'trucats'

Considera que no està comprovada que la reparació acabi amb el problema

El logo de Volkswagen en una caixa.

L'OCU recomana no anar a la revisió de motors de Volkswagen afectats per les emissionsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha recomanat aquest dimarts no acudir a la revisió de motors dels cotxes de Volkswagen afectats per l’escàndol de les emissions perquè considera que no està comprovat que la reparació proposada pel grup alemany acabi amb el problema.

En un comunicat, l’OCU afirma que Volkswagen ha fet de nou una crida als propietaris dels vehicles amb motor 1.2 litres afectats per eliminar el software que manipulava els nivells d’emissions d’òxid nitrós (NOx).

Des del fabricant, prossegueix l’organització de consumidors, indiquen que amb aquesta reparació gratuïta no es veu afectat ni el consum de carburant, ni les prestacions del vehicle.

Tanmateix, l’OCU destaca que en el dia d’avui aquestes revisions "no són recomanables", sobretot després dels test realitzats en laboratori, en els que es va comprovar que "després de l’eliminació del software, les emissions de NOx augmentaven en més d’un 13 % i no s’asseguraven les prestacions del vehicle amb una garantia suficient".

En aquest sentit, estima recomanable esperar fins que es comprovi per "autoritats independents" que la retirada del software no afecta ni a les prestacions, ni als nivells d’emissions o de consum de combustible.

A més, anima els consumidors amb models afectats a unir-se a la demanda col·lectiva a què ja s’han afegit més de 10.000 persones "per exigir compensacions econòmiques justes igual com està succeint amb els afectats per aquest escàndol als Estats Units".

tracking