SEGRE

energia

França equipara els avantatges fiscals de la gasolina amb les del dièsel

Les matriculacions de vehicles de gasolina guanyen terreny respecte als de gasoil

assortidors de gasolina

França equipara els avantatges fiscals de la gasolina amb les del dièselSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra francesa d’Ecologia, Ségolène Royal, va anunciar aquest dijous que es donarà a les empreses els mateixos avantatges fiscals si compren vehicles de gasolina de les que tenen si ho fan amb motors dièsel, dins del moviment general per equiparar el tractament d’ambdós combustibles.

"Donarem a la gasolina el mateix avantatge que té el dièsel", va indicar en una entrevista al canal de televisió "France 2" Royal, que va precisar que havia optat per generalitzar per a les empreses l’exempció del 80 % de l’IVA que ja tenen fins ara quan adquireixen un vehicle dièsel.

Va assenyalar que es tracta que la indústria automobilística, que a França està particularment especialitzada als motors dièsel, tingui temps per adaptar-se.

Les matriculacions de cotxes dièsel van representar a França el 53 % del total en el que portem d’any, quan el 2012 havien assolit un bec|pic del 73 %.

L’anunci de la ministra d’aquesta mesura, que s’aplicarà des del pròxim 1 de gener, va arribar un dia després que es fes públic un informe parlamentari que preconitza la supressió en cinc anys dels avantatges fiscals del gasoil.

El sindicat Fuerza Obrera del fabricant francès PSA Peugeot Citroen va llançar un advertiment en el sentit que si es posa en perill la tecnologia dièsel, correrien risc 18.000 llocs de treball europeus només en aquesta empresa.

tracking