SEGRE

RAMADERIA JORNADA

El Govern central destaca el creixement del 58% de les exportacions de porcí

Llorens, García Tejerina i Hogan, ahir a Madrid.

Llorens, García Tejerina i Hogan, ahir a Madrid.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, va defensar ahir la “clara vocació exportadora” del sector porcí espanyol arran de l’increment del 58% de les exportacions a països tercers. García Tejerina i el comissari d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Unió Europea, Phil Hogan, van inaugurar ahir el III Fòrum Internacional del sector, organitzat per la Interprofessional del Porcí (Interporc), on la titular del ram va destacar la internacionalització del sector com a factor determinant per al seu futur.

L’any 2015, els animals sacrificats van superar els 46 milions, 10 milions més que l’any 2000, mentre que la producció es va acostar a les 3,9 milions de tones, la xifra més gran de la història, amb un valor de 5.700 milions d’euros i un facturació de 20.000 milions. García Tejerina va recalcar que aquestes dades situen Espanya com la quarta potència productora mundial, darrere de la Xina, els Estats Units i Alemanya.

Per la seua part, el diputat del PP per Lleida i president de la Comissió d’Agricultura del Congrés, José Ignacio Llorens, va traslladar ahir al comissari europeu Hogan la necessitat de més ajuts de la Unió Europea per als joves agricultors de l’Estat.

tracking