SEGRE

FRUITA INVESTIGACIÓ

Pomes més saboroses per reactivar-ne el consum

En la XXI Jornada Fructícola de l’IRTA a Mollerussa || Presenten 110 varietats, algunes més resistents a les plagues

L’IRTA ha presentat 110 varietats de fruita.

L’IRTA ha presentat 110 varietats de fruita.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El futur de la poma passa per donar-li més sabor, més aroma i una textura més crocant. Una recepta que pot reactivar-ne el consum i que ja contenen quatre de les noves varietats presentades ahir en la XXI Jornada Fructícola organitzada per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i que se celebra entre ahir i avui a la seua finca experimental a Mollerussa.

Així ho va constatar ahir Ignasi Iglesias, tècnic de l’IRTA, després d’assenyalar que “suposen un salt en qualitat espectacular. Quan el consumidor mossega aquesta poma l’aigua fa eclosió, com passa amb la síndria”. Una d’aquestes noves varietats (envy) la comercialitzarà l’empresa Nufri de Mollerussa.

Iglesias va afegir que el seu preu actual al mercat nord-americà triplica la de les pomes més comunes i va alertar que un dels grans obstacles és l’actual cadena de valor de la fruita, amb una recol·lecció prematura que no té en compte la qualitat gustativa ni el consumidor.

L’IRTA va presentar ahir un total de 110 noves varietats de poma, pera i nectarina, algunes de les quals més resistents a malalties com el motejat o el foc bacterià.

Durant aquests dos dies s’espera l’assistència d’unes 1.500 persones de tot l’Estat a aquesta jornada en la qual participen ponents de diversos països com Xile.

tracking