SEGRE

EMPRESES RESULTATS

El porcí llasta el benefici del Grup Vall Companys

Baixen un 44% malgrat superar per primera vegada els 1.400 milions de facturació || La firma amplia el seu deute als 189

Vista aèria d’instal·lacions del hòlding a Lleida.

Vista aèria d’instal·lacions del hòlding a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Grup Vall Companys, integrat al hòlding Inversions Fenec, va tancar l’exercici 2015 amb una facturació total de 1.408 milions d’euros, la més alta de la seua història, amb uns beneficis que, tanmateix, es van veure reduïts en un 44 per cent, fins als 40,45 milions d’euros, per la caiguda dels preus de la carn de porc, segons va publicar ahir el diari Expansión.

Aquesta caiguda dels beneficis contrasta amb l’obtinguda un any abans, el 2014, quan es van aconseguir 72,14 milions d’euros, xifra que va marcar un rècord davant de les cotitzacions favorables en aquella època.

Es compleix un any de la mort de Josep Vall Palou, president del grup lleidatà

L’últim quadrimestre de l’any passat va ser “desastrós”, segons reconeix el mateix grup a la memòria anual, ja que es van registrar caigudes del preu de la carn de porcí d’un 25 per cent.

En canvi, l’ensorrament dels preus de la carn de porcí s’ha vist compensat per l’estabilitat de les matèries primeres dels pinsos i amb el control dels costos de producció, encara que no ha evitat que el resultat d’explotació consolidat s’hagi enfonsat un 43,5 per cent.

Els marges obtinguts de l’exercici passat es van veure perjudicats pel veto rus, que va obligar el grup lleidatà a intensificar les vendes en altres mercats com el xinès i altres països asiàtics.

Amb tot, el grup ha aconseguit incrementar el 2015 la xifra de negoci en un 4 per cent, fins a superar per primera vegada els 1.400 milions d’euros, dels quals pràcticament la tercera part van procedir del mercat exterior.

L’augment de les vendes del hòlding lleidatà ha estat a causa de la política de noves incorporacions de companyies al grup, en el seu afany per consolidar-se com un operador totalment verticalitzat dins del sector carni.

Per exemple, l’any passat, va adquirir el 100% d’Industrias Reunidas Jabugo o la majorista canària Congelados Roper i va entrar en firmes com el grup Alimentario Naturiber (25%) i l’escorxador avícola Dolz España (49%).

En un altre ordre de coses, Inversions Fenec va tornar a incrementar l’endeutament a llarg termini al rebre cinquanta milions d’euros per aconseguir més equilibri patrimonial i finançar les seues inversions, xifrades en més de 34 milions d’euros l’any passat.

El deute a llarg termini se situa en 189,5 milions d’euros, xifra a la qual s’han de sumar 217 milions d’euros més de deute a curt termini.

D’altra banda, el hòlding va repartir l’any passat un dividend als accionistes de 48,5 milions d’euros.

tracking