SEGRE

ESTUDI

Més infeliços a la feina

Tres dècimes el 2016, segons Adecco

Baixa l’índex de felicitat a la feina

Baixa l’índex de felicitat a la feina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’índex de felicitat laboral dels treballadors espanyols ha baixat el 2016, en obtenir una puntuació de 6,3 en una escala de 0 a 10, tres dècimes menys que el 2015, segons l’enquesta sobre nivells de satisfacció i realització personal a la feina d’Adecco publicada avui.

Els resultats de l’enquesta, realitzada amb les respostes de 2.400 professionals espanyols en actiu, indiquen que el benestar laboral és un aspecte fonamental a l’hora de triar una feina per a la majoria dels espanyols, que donen importància a l’ambient laboral i a un bon horari per sobre del salari.

Així mateix, la majoria dels enquestats considera que tenir un negoci propi, realitzar un treball vocacional o desenvolupar la seua carrera professional a Espanya, en lloc d’en un altre país, són qüestions que reporten una felicitat més important en l’ocupació.

A l’estudi, Adecco destaca que sis de cada deu espanyols (el 58,3 %) afirmen que la seua empresa encara no aplica polítiques dedicades a al benestar laboral, mentre que un 41,7 % creu que sí que s’estan incloent aquest tipus de mesures.

A més, gairebé la meitat dels treballadors enquestats considera que la inclusió d’aquestes polítiques és un aspecte fonamental a l’hora d’optar per una empresa o una altra, mentre que 4 de cada 10 pensen que no és una raó definitiva i el 9,4 % creu que no influeix.

Entre els aspectes més importants per ser feliç a la feina els espanyols destaquen disfrutar d’un bon ambient laboral (8,43 sobre 10), comptar amb un bon horari que permeti conciliar la vida personal amb la professional (8,24) i rebre un bon salari (8,22).

En aquest sentit, una racionalització més important dels horaris o la possibilitat de teletreballar faria més feliç el 84,6 % dels treballadors, en tant que el 59,5 % estaria disposat a percebre una menor remuneració a canvi d’una felicitat laboral més important.

L’estudi d’Adecco també ressalta que per al 75,4 % dels treballadors enquestats, la responsabilitat d’un càrrec més important i el salari que comporta no són sinònim de més felicitat si no estan recolzats per altres factors més ben valorats.

El 42,1 % creu que tenir el seu propi negoci sí reporta més felicitat, mentre que el 37,8 % opina que no, a causa de les obligacions que comporta, i el 21,1 % no sap si seria més o menys feliç dirigint la seua empresa.

D’altra banda, el 78,4 % considera que realitzar una feina vocacional aporta més satisfacció, en tant que un 20,2 % creu que la vocació no és important i un 1,4 % pensa que no importa res.

En aquest sentit, el 63,9 % dels treballadors espanyols tornaria a triar la professió que té actualment, davant el 36,1 % que sí que escolliria una altra carrera laboral.

Sobre l’opció de treballar fora d’Espanya, només el 12,4 % considera que això li reportaria més felicitat, sent les destinacions preferides els EUA, el Regne Unit, Alemanya i França, davant el 87,6 % que creu que és més feliç treballant a Espanya.

En comparació amb altres països europeus, el 67,9 % creu que no hi ha empleats més feliços que els espanyols.

Per als enquestats que sí que pensen que hi ha altres treballadors més feliços, els empleats amb una felicitat laboral més important són els noruecs (5,3 %) els suecs (2,5 %) i els suïssos (2,4 %).

tracking