SEGRE

BANCA LABORAL

La banca ha tancat 165 oficines a Lleida des de l'any 2008

Protesta contra els acomiadaments al Popular

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La contínua reestructuració del sector bancari ha anat provocant tancament de sucursals cada any des de l’inici de la crisi econòmica. A data de juny d’aquest any, última data amb dades del Banc d’Espanya, les entitats bancàries havien clausurat un total de 165 sucursals des del 2008, fins a quedar en 408, la qual cosa suposa un descens del 28,7 per cent. L’últim any, des del juny del 2015 fins al juny d’aquest any, han tancat 9 sucursals. Paral·lelament, la concentració bancària ha acelerat l’irremeiable ajustament de les plantilles de les entitats.

El cas més recent és el que incumbeix el Banc Popular. Ahir mateix, els sindicats CCOO i UGT van protagonitzar a Lleida una sèrie de concentracions davant de les oficines d’aquesta entitat a la capital en protesta pel pla de reestructuració que vol dur a terme el banc.

Ahir mateix, el Banc Popular va reduir un 10 per cent l’ajustament de personal previst en el seu pla de reestructuració, fins a 2.592 persones dels 2.894 inicials a tot l’Estat, mentre que va millorar les condicions de sortida i oferirà prejubilacions amb entre el 70 i el 80% del sou.

Segons càlculs de CCOO, aquesta reestructuració comprendrà l’acomiadament d’un de cada quatre treballadors a la província, fet que suposa un total de 25 persones i el tancament d’almenys dos de les seues 25 sucursals.

En un altre ordre de coses, el nombre de treballadors afectats per Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) a la província va ser de 177 fins a l’agost, segons les últimes dades publicades pel ministeri d’Ocupació. D’aquests, 41 van ser acomiadaments col·lectius i 128 van ser suspensions de contracte.

Imatge de la protesta sindical contra el Banc Popular.

Imatge de la protesta sindical contra el Banc Popular.

tracking