SEGRE

COMERÇ JORNADA

El Govern central reforçarà l’activitat d’Edullesa

Lamenta la filtració d’informació d’empreses que utilitzaven la duana || Jornada d’exportació a la Cambra de Comerç

Moment de la clausura de la jornada d’ahir.

Moment de la clausura de la jornada d’ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri d’Economia i Competitivitat va anunciar ahir a Lleida que reforçarà la duana d’Edullesa perquè funcioni amb caràcter permanent. Així ho va dir el secretari d’Estat de Comerç del ministeri, Jaime García-Legaz, a la Cambra de Comerç de Lleida, en la clausura de la jornada Suport financer a la internacionalització empresarial. García-Legaz va lamentar el que va succeir a l’agost, quan Edullesa va denunciar davant dels Mossos d’Esquadra de Lleida dos treballadors, que va acomiadar de forma fulminant acusant-los de revelació de secrets.

Així mateix, va anunciar que reforçaran el personal de la duana perquè funcioni permanentment.

Per al ministeri no hi ha cap problema en el fet que la Generalitat ampliï els horaris comercials

El secretari d’Estat va destacar la tasca del ministeri a l’hora de firmar protocols amb països estrangers per a l’exportació. En aquest sentit, va animar les empreses a diversificar l’exportació fora de la Unió Europea i va assegurar que el producte espanyol “està molt ben cotitzat”. També va voler destacar, traient-ne alguna excepció, que és difícil trobar una empresa internacionalitzada que hagi fet fallida.

García-Legaz va lamentar la paralització de la firma del tractat de lliure comerç amb el Canadà, el CETA, després del veto de Valònia. “Aquests tractats són una oportunitat per a les empreses, com ho serà, si es firma, el tractat amb els EUA, el TTIP”, va assegurar.

També va explicar que el ministeri negocia amb la Xina una línia de transport ferroviari, un viatge de catorze dies. “És evident que el preu és més alt que el del transport marítim, però cal tenir en compte que és molt més barat que l’aeri”, va destacar.

En un altre ordre de coses, en relació amb la llei que vol fer la Generalitat d’ampliar l’obertura de l’horari comercial de 72 a 75 hores setmanals i restringir l’obertura a deu festius, va dir que “no té res de dolent, perquè és dins de la legislació estatal”. Això sí, va assegurar que no es pot restringir l’obertura de noves grans superfícies amb criteris arbitraris.

tracking