SEGRE

AGRICULTURA FRUITA

Arranca la collita de poma pink lady amb rècord de producció

Calculen aconseguir unes 6.000 tones a l’augmentar les hectàrees plantades i la protecció antipedra || Bona qualitat i color malgrat problemes de temperatures

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Així ho va explicar des de la finca que té Nufri a La Rasa (Sòria) el director de producció i comerç de Nufri, Ignasi Argilés. Aquest any “posarem al mercat uns vint milions de pomes Livinda. Això representa el doble de les pomes que vam vendre l’any passat sota el paraigua d’És d’aquí i es diu com tu”, campanya amb la qual es col·locarà a la fruita adhesius amb uns dos-cents noms de persones diferents.

Per a Ignasi Argilés, està clar que la pressió d’altres fruites, que ho estan fent molt bé, provoca que es mengi menys poma i que la recuperació del consum passa, com ha succeït en altres països, per oferir al consumidor un producte que senti proper i que a més tingui un gran sabor.

?

lleida/torre-serona

Els productors de la varietat protegida de poma pink lady de Lleida inicien aquests dies la collita, que s’espera que en aquesta campanya aconsegueixi el volum de producció més important de la història, amb unes 6.000 tones. Està previst que la collita finalitzi a començaments del mes de desembre.

El gerent de la SAT Fruilar, Joan Serentill, va explicar que la campanya d’aquest any es caracteritza, a banda dels volums més grans, per una major qualitat i coloració de la fruita, encara que en aquest últim aspecte les suaus temperatures registrades durant aquest any no han acompanyat.

Segons va explicar Serentill, la fruita necessita exposar-se a una diferència tèrmica entre el dia i la nit, això és, baixes temperatures a la nit, entre 5 o 6 graus (i fins i tot menys) i de dia que se superin els 20 o 25 graus perquè la poma pink lady agafi el color roig característic.

El fet que pràcticament el 80% de les finques productives de poma pink lady a Lleida estiguin protegides sota xarxes antipedra ha facilitat aquest augment rècord de la producció. A més, per a aquesta campanya s’han incrementat en un 10% les hectàrees fins a assolir les 150.

A l’espera de les primeres cotitzacions, les principals destinacions d’aquesta poma són els països nòrdics, Suïssa o Alemanya.

La marca Livinda, de Nufri, duplicarà aquest any la produccióLa marca Livinda, pertanyent a l’empresa Nufri, produirà aquest any més de seixanta milions de quilos de poma entre les seues plantacions de Lleida i Sòria, la qual cosa representa aproximadament el 12% del total de la producció estatal.

tracking