SEGRE

ELECTRICITAT CONSUM

La factura de la llum es dispara un 8,3 per cent el mes d’octubre

Acumula sis mesos d’increment a causa, principalment, de la menor contribució de les renovables || El consumidor mitjà ha pagat 69,31 euros en el rebut

Imatge d’arxiu d’una estació elèctrica.

Imatge d’arxiu d’una estació elèctrica.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si bé els models poden carregar-se en punts convencionals, l’empresa també ha començat a instal·lar els seus propis supercarregadors a

Espanya

La demanda d’electricitat augmenta un 0,7 per cent a l’octubre, segons Red Eléctrica de España

, i en l’actualitat en té cinc, ubicats a València, Tarragona, Girona, Lleida i en un punt de l’N-340 a l’altura del Delta de l’Ebre.

?

madrid

El rebut mitjà d’electricitat ha experimentat una pujada del 8,3% a l’octubre, i encadena així el sisè mes consecutiu a l’alça, segons dades recollides a partir del simulador de factura de la llum de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

La pujada d’octubre es produeix després de les registrades al setembre (+1,5%), agost (+0,9%), juny (+1,5%) i juliol (+8,3%). Ja al maig, després d’encarir-se un 0,7 per cent, la factura va tallar l’espiral baixista que havia portat que acumulés un abaratiment del 19 per cent fins a l’abril, després d’haver caigut en els mesos de gener (-10,6%), febrer (-6,5%), març (-0,4%) i abril (-3,1%), segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Aquest increment en el rebut de l’octubre respon principalment a una contribució menor de les renovables, especialment de l’eòlica, així com a les necessitats d’importació de França a causa del tancament temporal adoptat pel país gal per a cinc reactors nuclears d’EDF per realitzar controls de seguretat, van indicar fonts del sector.

El mes d’octubre, el consumidor mitjà ha pagat un total de 69,31 euros pel rebut de la llum, davant dels 63,96 euros del setembre. En la comparativa pren l’últim dia d’agost amb l’objectiu de realitzar un càlcul homogeni.

En aquest sentit, l’import de 69,31 euros de la factura del mes d’octubre es desglossa a raó de 15,16 euros pel terme fix, 39,33 euros pel consum, 2,79 euros pels impostos elèctrics i 12,03 euros per l’IVA.

Aquesta evolució de preus correspon a un consumidor mitjà similar a l’utilitzat pel ministeri d’Indústria en els seus càlculs, amb una potència de 4,4 quilowatts (kW) i una demanda anual de 3.900 kilowatts hora (kWh), pròpia d’una família amb dos fills.

Aquests increments durant els últims mesos no impedeixen que, en el que s’ha acumulat dels deu primers mesos de l’any, el consumidor mitjà hagi vist alleujat el cost de la factura de la llum. Fins al mes d’octubre, ha pagat 607,37 euros, un 13,7% menys que en el mateix període del 2015.

Aquest descens en l’acumulat anual és a causa principalment dels baixos preus de l’electricitat que es van registrar al mercat a l’engròs, conegut com a pool, en la primera part de l’any, especialment en els dos primers mesos, per la major presència de l’eòlica i la hidràulica, gràcies als temporals de pluja i vent.

Tesla ubica a Barcelona la seu social per al mercat estatalLa companyia nord-americana especialitzada en vehicles elèctrics d’alta gamma Tesla ha elegit Barcelona per tenir la seu social de la filial a Espanya, denominada Tesla Spain, segons va publicar el Butlletí Oficial del Registre Mercantil (Borme) divendres. Segons detalla el document, la seu social de Tesla Spain està ubicada al carrer Muntaner de la capital catalana i la companyia, que té com a soci únic Tesla International, s’ha constituït amb un capital de 3.000 euros i té com a president Marc Jesús Cerda. A començaments d’octubre, la companyia va iniciar el procés de reclutament de personal a Espanya, principalment a Barcelona i Madrid, amb vista a desembarcar al país. Tesla ven en l’actualitat dos cotxes elèctrics de gamma alta, que són el Model S, amb cinc places, i el Model X, per a un màxim de set persones; el preu del primer oscil·la entre els 64.000 i els 127.000 euros, mentre que el segon costa entre 83.000 i 128.000 euros.

tracking