SEGRE

CUNICULTURA BALANÇ

Els cunicultors reclamen més control sobre els preus

Asseguren que la mitjana anual està per sota de costos || Els productors critiquen la inacció de les administracions

Imatge d’arxiu d’una granja de conills a Lleida.

Imatge d’arxiu d’una granja de conills a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Malgrat que el preu de la carn de conill ha anat repuntant a poc a poc tant a la llotja de Madrid com a la lleidatana de Moncun, els productors continuen vivint el seu viacrucis. Així, la cotització actual del Mercat en Origen Nacional del Sector Cunícola (Moncun), fruit de la col·laboració de les Llotges de Bellpuig i de Mercolleida, és de 2 euros per quilo de carn viu, mentre que els preus a la llotja de Madrid assoleixen els 1,80. Això significa que les dos llotges marquen un preu per sobre dels preus de producció, entorn dels 1,75 euros/quilo.

Tanmateix, aquesta situació és fictícia, ja que segons Josep Guasch, responsable del sector cunícola d’Unió de Pagesos (UP), el sector ha cobrat durant aquest any una mitjana d’1,45-1,50 euros per quilo, per sota de costos, a causa de la gran pressió que exerceixen els grans escorxadors i lineals, aprofitant la falta d’un Govern estatal que els vigili o d’un Executiu que segueix sense pressupostos.

Davant d’aquesta situació, els productors estan intensificant la via de la promoció de la carn de conill al consumidor. En aquest sentit, treballen en la creació d’un distintiu que informi el consumidor de la gran qualitat de la carn de conill de la producció catalana davant de la que s’ofereix en els grans lineals a baix preu, “promocions que fan un gran mal a la producció”, segons assenyala Guasch.

tracking