SEGRE

COMERÇ

Consum va alertar l'octubre de 53 productes, la majoria procedents de la Xina

Vint dels productes van ser detectats en frontera i es va rebutjar la seua importació, mentre que uns altres 28 van ser retirats del mercat i prohibida la seua comercialització

Consum va alertar l’octubre de 53 productes, la majoria procedents de la Xina

Consum va alertar l’octubre de 53 productes, la majoria procedents de la Xina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Espanyola de consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) ha inclòs al seu web 53 alertes sobre productes no alimentaris durant el mes d’octubre, dels que 36 procedien de la Xina i la major part es tractava de joguets, productes elèctrics i moda infantil i accessoris.

Segons ha informat el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat en un comunicat, 20 dels productes van ser detectats en frontera i es va rebutjar la seua importació, mentre que uns altres 28 van ser retirats del mercat i prohibida la seua comercialització.

En el cas dels 5 productes restants, va ser el mateix fabricant que, com obliga la normativa, va comunicar a les autoritats de consum l’existència de possibles riscos als seus productes i va adoptar les mesures necessàries per pal·liar-los.

La majoria d’aquests productes eren joguets (23), productes elèctrics (6), moda infantil i accessoris (5), a causa dels requisits exigits per la normativa que els regula i, en el cas de joguets, per l’especial vigilància a què estan sotmesos en estar dirigits a una població vulnerable.

També, encara que en menor mesura, es va alertar sobre vehicles i accessoris (4), moda adults i accessoris, equips de protecció individual i articles decoratius (3 cada un), productes químics i cosmètics (2 cada un) i mobiliari, parament llar i articles infantils (1 cada un).

Quant al país d’origen, 36 procedien de la Xina, 5 eren d’origen desconegut, 4 d’Espanya i 2 de França.

La resta de productes venien d’Àustria, Bangla Desh, Colòmbia, l’Índia, Itàlia i Suïssa.

tracking