SEGRE

AGRICULTURA SINDICATS

El preu de la pòlissa agrària puja un 400% en 23 anys

JARC denuncia la retallada del 10% en la subvenció d’aquestes assegurances per al 2017 || A Lleida costarà uns 2.300 euros de més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els preus de les assegurances agràries s’han encarit un 400% en 23 anys, segons va denunciar ahir JARC. El responsable de fruita del sindicat, David Borda, va assenyalar aquesta dada al denunciar que el ministeri d’Agricultura retallarà un 10% les línies d’assegurances agrícoles i ramaderes, segons consta a l’esborrany del Pla d’Assegurances Agràries per al 2017, com va avançar SEGRE. Segons el sindicat, aquesta retallada comportarà que per a una explotació mitjana de fruiters a Lleida el cost de l’assegurança passarà de 13.500 a 15.800 euros, encarint-se en 2.300 euros. Tanmateix, aquesta pujada serà de 2.990 euros si es té en compte la rebaixa de la subvenció autonòmica lligada a l’Entitat Estatal d’Assegurances Agràries (Enesa). Borda va explicar que fa tres anys la contractació d’aquestes assegurances era del 80%, però si es du a terme aquesta retallada del 10% creu que els agricultors dubtaran si dediquen més despesa per a aquesta finalitat. En aquest sentit, va assenyalar que la disminució de la contractació d’assegurances afectarà de forma negativa el sosteniment del sistema d’assegurances i les rendes dels agricultors. Des de JARC, recomanen que les administracions catalanes i estatals apostin per afavorir les explotacions prioritàries, les que són “professionalment agrícoles”, va dir Borda.

Borda va aprofitar per denunciar que els productors que es van donar d’alta el 2015 en el Consell Català de Producció Integrada “han quedat fora dels ajuts que els van prometre”. Segons el membre del sindicat, fins a l’octubre no es va notificar la resolució de les altes, que recull una sèrie de requisits, i molts productors, al no complir-los, “han vist denegats els ajuts”, va criticar.

Moment de la roda de premsa d’ahir de JARC.

Moment de la roda de premsa d’ahir de JARC.

tracking