SEGRE

TRIBUNALS

El FROB no s'oposa a investigar Fernández Ordoñez, Restoy i Segura a Bankia

Després de conèixer-se els correus electrònics remesos per l’inspector del Banc de España José Antonio Casaus, que segons la seua opinió demostraven "el perfecte i just coneixement que la prefectura del Banc d’Espanya tenia sobre la veritable situació patr

FROB no s’oposa a investigar Fernández Ordoñez, Restoy i Segura a Bankia

FROB no s’oposa a investigar Fernández Ordoñez, Restoy i Segura a Bankia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FROB no presentarà al·legacions a la sol·licitud de la Confederació Intersindical de Crèdit (CIC) perquè declarin com investigats en el cas Bankia l’exgovernador del Banc de España Miguel Ángel Fernández Ordóñez; el subgovernador Fernando Restoy, i l’expresident de la CNMV Julio Segura.

En un escrit a què ha tingut accés Efe, l’advocat de l’Estat que representa al Fons de Reestructuración Ordenada Bancaria (FROB) assenyala que "en nom de mantenir l’objectivitat del procés, assegurar l’adequat esclariment dels fets investigats, i protegir els recursos públics", no presentarà al·legacions a l’esmentada sol·licitud.

Així s’ho ha fet saber el FROB al titular del jutjat central d’Instrucció núm. 4 de l’Audiència Nacional, Fernando Andreu.

El passat 19 d’octubre, la Confederació Intersindical de Crèdit (CIC), que exerceix l’acusació popular en el cas Bankia, va sol·licitar que declaressin com investigats el governador del Banc de España Miguel Ángel Fernández Ordóñez, i el subgovernador, Fernando Restoy.

També va incloure en la seua petició a Julio Segura, que presidia la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) en el moment de la sortida a borsa, el juliol de 2011, i, per tant, era el "màxim responsable de la verificació del compliment dels requisits d’admissió a negociació oficial de les accions de Bankia, i de la seua inclusió en el mercat".

La CIC considerava pertinents aquestes declaracions després de conèixer-se els correus electrònics remesos per l’inspector del Banc de España José Antonio Casaus, que segons la seua opinió demostraven "el perfecte i just coneixement que la prefectura del Banc d’Espanya tenia sobre la veritable situació patrimonial de BFA-Bankia".

Per a aquesta acusació popular, els correus posaven en evidència "les greus conseqüències que anava a ocasionar l’operació de sortida a borsa de l’entitat, tant als titulars de subordinades i preferents com als mateixos accionistes i, finalment, el trencament al contribuent, que s’arriba a xifrar en 15.000 milions d’euros".

Al costat de Fernández Ordóñez, Segura i Restoy, la CIC sol·licitava en el seu escrit la compareixença com investigats, (que abans es coneixia com a imputats) de l’exsubgobernador del Banc de España Javier Aríztegui; l’exdirector de Supervisión Jerónimo Martínez Tello; Marià Ferrera i Pedro González.

Els quatre, així com Pedro Comín, el superior de José Antonio Casaus en la tasca d’inspecció de Bankia, ja han declarat com testimonis en la causa que investiga la sortida a borsa de l’entitat.

El jutge Andreu ha rebutjat en dos ocasions la imputació de Miguel Ángel Fernández Ordóñez i de Fernando Restoy, en ambdós casos abans de conèixer-se el contingut dels correus electrònics intercanviats entre funcionaris de l’organisme.

tracking