SEGRE

RAMADERIA MERCATS

La cotització del porcí encadena la sisena setmana de caiguda del preu

Perd més de 18 cèntims en mes i mig i se situa en 1.143 €/quilo per al productor || Per un excés de producció i la desacceleració de les exportacions a la Xina

Un moment de la gala de l’entrega dels premis Porc d’Or ahir a la nit a Vic.

Un moment de la gala de l’entrega dels premis Porc d’Or ahir a la nit a Vic.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els productors de bestiar porcí ja encadenen mes i mig de caigudes contínues de les cotitzacions a la llotja de Mercolleida i han passat dels 1,325 euros/quilo del porc de Lleida del passat 22 de setembre als actuals 1,143 euros/quilo, és a dir, un descens de 0,182 euros en sis sessions de la llotja lleidatana.

Encara que aquesta cotització segueix per sobre dels costos de producció, prop dels 1,03 euros per quilo, el matalàs amb què comptava el productor des de mitjans d’any va minvant a poc a poc. Com ja va explicar SEGRE, els productors lleidatans esperen que aquest matalàs aconsegueixi fer que s’acabi l’any en millor situació d’anys anteriors, quan la crisi del veto rus, entre altres raons, va provocar un enfonsament dels preus. Amb un inici d’any pèssim, amb cotitzacions molt per sota dels costos de producció, a partir dels mesos de març i sobretot d’abril, els preus van començar a pujar i les exportacions de carn, sobretot a la Xina, es van incrementar.

Tanmateix, l’excés de producció tant a nivell intern com dels principals països europeus, competidors directes de la producció de porcí catalana, i la desacceleració de les exportacions a la Xina, ha anat frenant un mercat que durant el primer semestre d’aquest any ha estat el gran impulsor dels preus positius.

La gala, presidida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va reunir prop d’un miler de professionals del sector porcí de tot l’Estat.

Catalunya es va posicionar un any més en el primer lloc de la classificació de premiats ahir a la nit, amb tretze guardons (cinc d’or, dos de plata i sis de bronze), dels quals dos van anar a parar a dos granges de Lleida.

Lleida aconsegueix dos guardons als premis Porc d’OrLa Granja Marganell, de l’empresa Piensos Grau SA es va emportar ahir a la nit el guardó Porc d’Or de Diamant, màxim premi de la XXIII gala d’entrega dels premis Porc d’Or, que es van celebrar ahir a la nit a la localitat de Vic, amb la qual cosa l’empresa lleidatana Granja Clop, de Joaquim Clop, la granja més nominada de la història dels Porc d’Or i finalista en aquesta edició, no es va endur el guardó.

tracking