SEGRE

COOPERATIVES JORNADA

“Sense les cooperatives, no quedaria res als pobles”

Debat sobre els models i el futur d’aquestes entitats || El relleu generacional, un dels principals problemes

Joan Segura, Marià Sorribas, Domènec Vila, Fernando Chocarro i Antonio Condal, ahir en la jornada.

Joan Segura, Marià Sorribas, Domènec Vila, Fernando Chocarro i Antonio Condal, ahir en la jornada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La facultat d’agrònoms de la UdL va celebrar ahir una jornada dedicada al cooperativisme agroalimentari, on van ser presents representants de cooperatives de l’Estat i de Catalunya.

L’objectiu era analitzar el sistema actual de les cooperatives i debatre la confrontació dels problemes de cara a un futur proper.

L’expresident de la DO Garrigues i de la Cooperativa de Maials, Joan Segura, va fer una crida a evitar la desaparició de les cooperatives dels pobles i va proposar diferenciar el model de cooperativa rural, que és la que recull el fruit del productor, i agrària, que és la que distribueix.

“Necessitem un model rural que es mantingui, sense les cooperatives no quedaria res als pobles.” En aquesta línia va defensar el paper de l’agricultor, que, per a Segura, és l’essència d’una cooperativa, sigui petita o gran, i no el capital que pugui obtenir. També hi van ser presents el director d’ActelGrup, Fernando Chocarro, d’Indulleida, Marià Sorribas, i el director de RH de BonÀrea, Antonio Condal, que van explicar els diferents models de les seues cooperatives.

Així mateix, tots els ponents van concloure que el principal repte que tenen és el relleu generacional. També van destacar la importància de treballar en conjunt per millorar el sector.

tracking