SEGRE

LABORAL EMPRESES

Ocupació paga 8 milions per crisis d’empreses de Lleida

Fins a l’octubre ha desemborsat sous i indemnitzacions a mil lleidatans || El Fogasa ha abonat més del doble que el 2015

Báñez, ministra d’Ocupació, controla l’activitat del Fogasa.

Báñez, ministra d’Ocupació, controla l’activitat del Fogasa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les insolvències empresarials han costat al Fons de Garantia Salarial (Fogasa) un total de 7,94 milions d’euros a la província de Lleida des del gener fins a l’octubre, més del doble que en el mateix període del 2015, quan va desemborsar 3,5 milions.

El Fogasa és l’instrument que té el ministeri d’Ocupació per assegurar als treballadors el cobrament de salaris i indemnitzacions en cas que les empreses no hi puguin fer front per diferents causes, com pot ser la presentació d’un concurs de creditors. El volum d’activitat del Fogasa depèn de la marxa de l’economia i del col·lapse d’expedients.

Els diners desemborsats aquest any pel fons suposen el pagament a 1.037 treballadors, dels quals 678 són homes i 366 són dones. Tanmateix, l’any passat es van resoldre 544 expedients, 360 d’homes i 193 de dones.

Dels gairebé vuit milions que va pagar fins a l’octubre d’aquest any, un total de 2,56 milions corresponen a salaris que quedaven pendents i 5,38 milions, a indemnitzacions per acomiadaments. En el mateix període de l’any anterior, 1,2 milions van correspondre a salaris i 2,3 milions, a indemnitzacions.

Cinc firmes més, en suspensió de pagaments el tercer trimestre? Un total de cinc empreses lleidatanes es van declarar en concurs de creditors (antiga suspensió de pagaments) en el tercer trimestre de l’any, les mateixes que en el mateix període del 2015, segons va publicar ahir l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Segons les dades de l’Estadística de Procediment Concursal, el nombre total de deutors fins al setembre del 2016 va ser d’una dotzena, un 42% menys que en el mateix període del 2015, que va ser de 21 empreses. A Catalunya, 189 empreses es van declarar en suspensió de pagaments en el tercer trimestre, un 10,43% menys que el mateix període de l’any anterior. En l’àmbit estatal, es van declarar en concurs de creditors 865 firmes, un 19,2% menys que en el mateix període del 2015.

tracking