SEGRE

IMPOSTOS BALANÇ

El fisc ingressa a Lleida un 4% menys fins al setembre

Pel descens de l’Impost de Societats i el de l’IVA || És l’única província catalana amb descensos en la recaptació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Agència Tributària va recaptar 493,6 milions d’euros a la província de Lleida en els nou primers mesos d’aquest any, un 3,7% menys que en l’exercici anterior, i és a més l’única província catalana que va reduir la seua aportació d’ingressos tributaris a la Hisenda espanyola. Un descens causat, en gran manera, per la caiguda de la recaptació de l’impost de l’IVA i el de Societats.

Segons l’últim informe publicat pel ministeri d’Hisenda, l’Estat va recaptar un 2,7% menys fins al mes de setembre per aquest impost a Lleida, fins als 152,9 milions d’euros.

La recaptació d’impostos a Catalunya va créixer fins al mes de setembre un 4 per cent

Així mateix, en l’àmbit dels impostos indirectes, la recaptació per impostos especials, el que grava el tabac, les begudes alcohòliques o els carburants, va disminuir un 25,2%, fins als 16,4 milions d’euros, així com l’impost al tràfic exterior (–1,4 per cent). En impostos directes, els lleidatans van pagar més de 315,5 milions d’euros, un 2,3 per cent menys que el 2015.

Hisenda va recaptar en concepte d’IRPF un total de 238,3 milions d’euros a la província, un 0,8% més, mentre que l’Impost de Societats, amb 72,3 milions d’euros, va caure un 10,7%.

En aquest mateix sentit, es registra un descens del 0,2 per cent de l’Impost per a Rendes no Residents (IRNR), amb 1,8 milions.

Només el mes de setembre, la recaptació de tributs a la província per part de l’Estat va disminuir un 5,6 per cent, fins als 20,2 milions d’euros, per la caiguda dels ingressos per IVA (–43,3%), fins als 6,3 milions, a pesar que aquell mes va augmentar la recaptació a la província de l’Impost de Societats (+57,4%) o per IRPF (+17,9%).

Per la seua part, en el conjunt de Catalunya, la recaptació d’impostos va créixer del gener al setembre passat un 0,4%, fins a arribar als 26.217 milions, gràcies a l’augment dels ingressos per impostos indirectes, que van créixer un 4%, fins als 13.400 milions. Tanmateix, la recaptació per impostos directes va caure un 3,2%, fins als prop de 12.600 milions.

tracking