SEGRE

LABORAL

Els sindicats acusen la patronal de frenar la negociació salarial per al 2017

Àlvarez i Toxo, ahir en roda de premsa a Madrid.

Àlvarez i Toxo, ahir en roda de premsa a Madrid.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general d’UGT, Pepe Àlvarez, i el de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, van afirmar ahir que no s’ha concretat encara una pujada salarial per al 2017 perquè la negociació està “sent frenada” per la posició de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE).

Àlvarez va afirmar que la demanda salarial dels sindicats per al proper any es concretarà en el si de les respectives organitzacions i que el posicionament definitiu es coneixerà a partir de la setmana que ve.

Preguntats per si la pujada salarial que defensaran les centrals estarà situada entre l’1,5% i el 4%, el secretari general de CCOO va apuntar que no hi ha tancada una forquilla ni un dígit per part de les confederacions i va subratllar que la proposta es coneixerà “quan sigui el moment adequat”.

Per la seua part, la CEOE va assenyalar, arran de les queixes dels sindicats, que “sempre ha estat oberta a analitzar i millorar totes les qüestions en matèria laboral amb els sindicats”.

La CEOE va reiterar, en aquest mateix sentit, el seu compromís d’intentar arribar a un acord sobre criteris salarials abans que acabi aquest any any 2016, com ja va posar de manifest en la primera reunió de la Comissió de Seguiment III AENC.

tracking