SEGRE

AGRICULTURA FRUITA

Lleida té un 19% més de poma i un 11% més de pera que l'any passat

Disparitat de calibres en poma i el sector confia en un preu més alt per a la de mida més gran || La campanya de comercialització de la pera comença al ralentí

Imatge de l’inici de la collita de poma pink lady en una explotació de Lleida.

Imatge de l’inici de la collita de poma pink lady en una explotació de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les cambres frigorífiques de Lleida acullen un 19% més de poma que l’any passat, segons les primeres dades d’estocs fetes públiques ahir per la patronal catalana de la fruita, Afrucat, quan encara falta per finalitzar la recol·lecció de les varietats fuji i pink lady. Per la seua part, en el cas de la pera, també s’aprecia un increment de producte disponible, en concret un 11% més que l’any passat en aquestes dates.

En el cas de les pomes, Afrucat va explicar que hi ha diferències importants de calibres, amb partides significatives de fruita de mida curta. Es tracta d’una situació que no és exclusiva de Lleida, sinó que es repeteix en altres països productors per raons meteorològiques durant la producció. En aquest context, Afrucat dóna per fet que suposarà una revalorització dels calibres grans. En concret, els estocs de poma se situen en 196.155 tones, de les quals 139.501 corresponen a la varidad golden. La poma gala té unes existències de 18.302 tones, les fuji representen 8.582, les roges sumen 12.387 i la granny smith, unes altres 14.930, segons Afrucat.

Afrucat celebra avui la seua setena convenció anual centrada en la comercialització

En el cas de la pera, l’estoc total representa un total de 100.232 tones, la qual cosa suposa un increment sobre les previsions inicials, que apuntaven a una collita més curta. En el cas d’aquesta fruita, cal tenir en compte, a més, que els inicis de la comercialització estan sent més lents que l’any passat. Afrucat va apuntar, a més, que l’oferta de pera conference de Bèlgica i Holanda no està tenint la qualitat gustativa esperada. Lleida té emmagatzemades a la xarxa de fred 62.912 tones de conference i 16.281 de blanquilla. La resta de les varietats es troben per damunt de l’any passat, amb l’excepció de la flor d’hivern i la bona lluïsa.

Amb tot, Afrucat va apuntar que la campanya de comercialització de la fruita de llavor acostuma a començar amb força passades les dates nadalenques i serà a partir de llavors quan es podrà valorar l’evolució de les vendes. El fet que fins fa unes setmanes es visqués una tardor amb temperatures altes ha suposat que s’estiguin consumint encara fruites que poden considerar-se més típiques de l’estiu, com per exemple melons o síndries.

En un altre ordre de coses, la patronal de la fruita Afrucat celebrarà avui a la Llotja de Lleida la seua setena convenció anual, en la qual analitzarà el negoci de la fruita amb el focus posat en la relació amb l’equip de comercialització i les cadenes de distribució.

tracking