SEGRE

SINDICATS CONGRÉS

L'ocupació de qualitat, el gran objectiu del nou líder d'UGT a Lleida

El que havia estat secretari de formació, José Luis Aguilà, relleva Núria Solé en el càrrec amb el 68% dels vots || Forta presència femenina en el secretariat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

José Luis Aguilà va ser elegit ahir nou secretari general de l’UGT de Lleida en el desè congrés de l’organització en substitució de Núria Solé, que deixa el càrrec després de ser elegida a l’abril secretària d’organització del sindicat a Catalunya.

La d’Aguilà era l’única candidatura presentada i va obtenir el suport del 68,42% dels vots dels seixanta participants en el congrés que es va celebrar a la Sala Víctor Siurana de la Universitat de Lleida.

Camil Ros aposta per un sindicalisme combatiu per sortir de la crisi que està patint la societat

Aguilà, que forma part de l’executiva des del 2005 i era fins ara el secretari de formació, va assegurar que en els propers anys el sindicat treballarà perquè els contractes a la província siguin “de qualitat” una vegada que ja s’ha detectat que l’atur està baixant. “És cert que ens diuen que l’atur està baixant, però nosaltres defensem que l’important ja no és la quantitat sinó la qualitat, és cert que ha augmentat la contractació, però són contractes de menys qualitat, hem de posar fi a aquesta pràctica que ens empobreix”, va afirmar.

El nou secretariat té una forta presència femenina i és que Aguilà va manifestar que continuarà lluitant per a la defensa de les dones. Demelsa Mateos s’encarregarà de la secretària d’Organització, Eva Casino, de l’Acció Sindical i Salut Laboral; María Isabel Esqueta, de Formació i Administració, i Ramon Moreno, de Polítiques Socials i Ocupació.

El nou secretariat continuarà amb la reestructuració de les diferents federacions d’UGT, que es redueixen a només tres grans àrees: la de serveis públics, mobilitat i el consum i indústria i treballs agraris, com també escoltar la veu dels moviments socials del territori.

Per la seua part, el secretari d’UGT Catalunya, Camil Ros, va mostrar el seu suport al nou secretariat davant de la situació de crisi actual. “Hem d’apostar per un sindicalisme combatiu, de mobilització i de denúncia per canviar les coses.”

També va ser-hi l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que va agrair al sindicat la seua col·laboració i “complicitat amb Lleida i amb el seu ajuntament pel desenvolupament del Pacte Social per a la Ciutadania”.

José Luis Aguilà, Núria Solé i Camil Ros ahir a la Sala Víctor Siurana de la UdL.

José Luis Aguilà, Núria Solé i Camil Ros ahir a la Sala Víctor Siurana de la UdL.

tracking