SEGRE

EMPRESES PROJECTES

Indulleida inverteix 2,4 milions en una planta per a biomassa vegetal

Rep 1,6 milions d’ajuda europea en el marc del programa Agrimax || En l’última campanya la companyia especialitzada en sucs ha invertit quatre milions

Indulleida inverteix 2,4 milions en una planta per a biomassa vegetal

Indulleida inverteix 2,4 milions en una planta per a biomassa vegetal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Indulleida, empresa d’Alguaire especialitza en sucs i altres productes de transformació de fruites i verdures, inverteix 2,4 milions d’euros en una planta per valoritzar biomassa vegetal que resulta de la transformació de fruites i hortalisses. El pla s’emmarca en el projecte europeu Agrimax i compta amb una ajuda d’1,6 milions, segons va informar ahir la companyia, que la setmana que ve celebra la junta anual d’accionistes. L’empresa, a més, ha invertit en l’última campanya més de quatre milions d’euros en diferents plans de millora de les instal·lacions.

El consorci Agrimax compta amb un pressupost total de 15,5 milions d’euros, una subvenció europea de 12,4 milions i la participació de 29 socis de deu països diferents. Onze dels agents són del món acadèmic, d’instituts tecnològics i els altres divuit participants són industrials.

En concret, dotze són pimes i sis, empreses grans. Entre aquests destaquen els catalans IRTA, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Indulleida i la pime tecnològica IRIS, que coordina el projecte. Per la seua banda, les entitats sense ànim de lucre han obtingut el cent per cent del finançament per fer-se càrrec de la inversió, mentre que les empreses compten amb el 70 per cent d’ajuda de la Unió Europea.

Agrimax desenvoluparà una planta amb enfocament de biorefineria entesa com l’aprofitament de les diferents fraccions disponibles en els vegetals, amb aquests processos millorats per extreure quantitats significatives de components amb valor d’aquest residu de la indústria agroalimentària que actualment no està valoritzat.

Amb aquesta finalitat, el projecte combinarà tecnologies de processos flexibles i assequibles per a l’avaluació de la biomassa de l’agricultura i de la indústria agroalimentària per utilitzar-los seguint un model de cooperativa per als agents locals, segons va explicar l’empresa lleidatana. Aquest projecte crearà dos plantes pilot, una a Indulleida i una altra a Itàlia, a l’empresa SICCA.

Es tracta de demostrar la viabilitat tècnica de diferents tecnologies d’avaluació de la biomassa d’origen agroalimentari.

Aquest nou procés, segons va assenyalar Indulleida, proporcionarà diferents compostos d’origen natural i productes que se’n deriven amb millors característiques mediambientals i més eficàcia.

Per la seua banda, la companyia transformadora de fruites i verdures d’Alguaire, Indulleida, ha invertit en la passada campanya més de quatre milions d’euros en una nova línia de processament de verdures; una moderna sala d’expedicions amb capacitat per carregar vint cisternes cada dia; cambres de congelació; inactivadors enzimàtics, així com en equipaments i tecnologia per a l’obtenció d’extractes aromàtics amb base aquosa i alcohòlica.

La companyia transforma més de dos milions de quilos de verduresIndulleida és coneguda sobretot com a transformadora de fruites, però la passada campanya 2015-2016 va doblar el processament de verdures, dels 2 milions de quilos, fonamentalment de tomata i pastanaga, als 4, amb l’ampliació de la gamma de matèries primeres. El 2015 va iniciar l’obtenció de diferents blends de sucs de fruites amb verdures com el bròquil, cogombre, col, enciam, espinacs, carabassa, carbassó i cogombre, entre d’altres. Va explicar que aquesta ampliació de productes ha permès a l’empresa la possibilitat d’accedir a noves receptes i productes ampliant l’activitat industrial.

Imatge d’Indulleida en el procés de transformació de pastanagues.

Imatge d’Indulleida en el procés de transformació de pastanagues.

Imatge d’Indulleida en el procés de transformació de pastanagues.

Imatge d’Indulleida en el procés de transformació de pastanagues.

tracking