SEGRE

LABORAL

Un tribunal declara exempta de tributar per IRPF una prestació de maternitat

Falla a favor d’una contribuent que va sol·licitar la devolució dels 3.135 euros que va pagar en concepte d’IRPF en rebre una prestació per maternitat d’11.679 euros

Un tribunal declara exempta de tributar per IRPF una prestació de maternitat

Un tribunal declara exempta de tributar per IRPF una prestació de maternitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha dictaminat que Hisenda torni la tributació per IRPF d’una prestació per maternitat que, segons el fallo, ha de quedar exempta d’aquesta obligació impositiva.

En una sentència del mes de juliol passat, la sala del contenciós del Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha fallat a favor d’una contribuent que va sol·licitar la devolució dels 3.135 euros que va pagar en concepte d’IRPF en rebre una prestació per maternitat d’11.679 euros.

La sentència del TSJM contradiu la postura del Tribunal Económico-Administrativo Regional (TEAR) de Madrid que va desestimar tornar els diners al contribuent per entendre que tals rendes estaven subjectes a IRPF com a "rendiment del treball".

Per al TEAR, la prestació que percep la contribuent no està inclosa en les exempcions contemplades per llei (naixement, part o adopció múltiple, adopció fills a càrrec i orfandat i les prestacions públiques per maternitat percebudes de les comunitats autònomes o entitats locals) i, per tant, queda subjecta a tributar.

Tanmateix, el TSJM entén que la prestació per maternitat percebuda per la contribuent ha d’estar "forçosament inclosa" a l’article 7 de la Llei IRPF i, per tant, exempta.

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid considera que l’article 7 de la Llei de l’IRPF reconeix el benefici tributari "amb caràcter general i amplia el benefici fiscal a les prestacions que tinguin procedència d’altres ens públics, ja siguin locals o autonòmics."

Per això, la sentència entén que la interpretació que fa l’Agència Tributària de la regulació legal "no és encertada", pel que anul·la la resolució del TEAR "per no estar conforme a dret" i declara que la contribuent té dret a la rectificació d’autoliquidació d’IRPF de l’exercici 2009 i percebre els 3.135 euros, amb els seus corresponents interessos legals.

Contra aquesta sentència no es pot interposar recurs de cassació per tant no establiria jurisprudència, en no arribar al Tribunal Suprem.

tracking