SEGRE

JORNADES FINANÇAMENT

Empreses familiars aconsellen no dependre únicament de la banca

Directors financers d’Unipreus, Supermercats Pujol i Rodi parlen sobre el seu finançament || “Si un negoci no és rendible, no et servirà demanar cap crèdit”

Moment de la ponència de ‘Diàlegs sobre Empreses Familiars, Cooperativisme i Distribució’.

Moment de la ponència de ‘Diàlegs sobre Empreses Familiars, Cooperativisme i Distribució’.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els directors financers de les empreses familiars Unipreus, Supermercats Pujol i Rodi van aconsellar ahir davant d’alumnes de la Universitat de Lleida que si en un futur decideixen construir el seu propi negoci, no depenguin dels bancs. L’edifici de les Cultures Transfrontereres va acollir ahir les XXVIII Jornades Universitat-Empresa, en què membres de companyies familiars van parlar sobre les seues experiències en el món empresarial. En una ponència sobre el finançament de les firmes familiars, el director financer d’Unipreus, Albert Catalan, va recomanar tenir diversificades les fonts de finançament per no dependre d’un sol banc, “que és un error”. A més, va explicar que les fonts d’inversions estrangeres “et permeten reduir la dependència a la banca”.

Per la seua part, el director financer de Supermercats Pujol, Xavier Zubiaur, va aconsellar l’autofinançament com un bon mètode “ja que inverteixes en tu mateix i no en el banc”, encara que va reconèixer que sense entitats financeres “no podem viure”.

La FCAC destaca el paper de les cooperatives com a “vertebradores del territori”

Al seu torn, el director financer de Rodi Motor Services, Joan Esquerda, va deixar clar que si un negoci no és rendible, “per molt finançament que demanis, no et servirà de res”. També va parlar de l’error de demanar finançament a curt termini quan ha de ser a llarg termini. Finalment, el director d’empreses de Caixabank, Emilio Castan, va definir un préstec com un avançament de beneficis i va assenyalar que les empreses familiars són més solvents però menys rendibles.

La innovació, clau per a empreses i cooperativesLa innovació és el factor clau per potenciar empreses familiars i cooperatives, van destacar ahir diferents ponents de les jornades de la UdL. “Flexibilitat per al mercat i proximitat amb el territori són dos factors més que permeten a les empreses familiars assolir la diferència que marca l’èxit”, va assenyalar Óscar Hernández, director de Relacions i Medi Ambient de Leche Pascual. Hernández va incidir que la mida de les direccions de les empreses familiars permet adaptar-se millor als reptes actuals del sector agroalimentari, fet que permet una presa de decisions més ràpida i efectiva que la resta de les societats amb capital divers. En aquest sentit, el responsable d’Ilerna OnLine, Jordi Giné, va destacar que les empreses familiars destinen de forma prioritària els beneficis a créixer en el seu propi àmbit, de manera que és bàsic potenciar noves estructures per a reptes com la digitalització.

tracking