SEGRE

IMPOSTOS

Govern aprovarà aquest divendres un augment del 3% a les bases màximes de cotització

Suposarà 300 o 330 milions d'euros de recaptació

Govern aprovarà aquest divendres un augment del 3% a les bases màximes de cotització

Govern aprovarà aquest divendres un augment del 3% a les bases màximes de cotització

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri d'Ocupació portarà aquest divendres al Consell de Ministres un increment del 3% a les bases màximes de cotització del sistema de Seguretat Social el que suposarà 300 o 330 milions d'euros de recaptació.

En roda de premsa al Ministeri d'Ocupació, el secretari d'Estat de Seguretat Social, Tomás Burgos, ha explicat que amb aquest augment "discret" es tracta d'ajustar progressivament l'esforç de cotització a la pensió rebuda i ha recordat que les bases màximes del sistema han anat evolucionant per sota de l'IPC al llarg de les últimes dècades.

A la pregunta de si el Govern es planteja una pujada equivalent de les pensions, Burgos ha assenyalat que qualsevol increment de bases màximes ha d'estar "estudiat, acordat i ser progressiu" i ha d'estar lligat, superat determinat llindar, a l'increment de la pensió màxima.

En aquest sentit, Burgos ha reconegut que el Govern aquesta demanant un esforç de suport al sistema a aquells salaris més alts que són per sobre de la base màxima de cotització (3.642 euros) i que, en justa correspondència, això haurà de suposar un augment de la pensió màxima.

El secretari d'Estat de Seguretat Social ha revelat que ja havia informat d'aquesta proposta a empresaris i sindicats i, segons la seua opinió, "no els ha semblat malament".

Burgos ha explicat que a aquests 300 o 330 ingressos addicionals per l'augment del 3 % en les bases màximes s'afegeixen als 70 milions que s'aportaran a les arques de la Seguretat Social per la pujada del 8 % del Salario Mínim Interprofesional (SMI).

El responsable de Seguretat Social ha afegit que la proposta del 3 % ve acompanyada d'una disposició perquè l'àmbit del Pacte de Toledo i del diàleg social es pugui arribar a un compromís d'ajustament.

Per això, ha dit tant el Pacte de Toledo com el diàleg social tindran encomanada la tasca de veure com evolucionen aquestes bases, i veure quin és el disseny "més pràctic" en el sistema per al futur.

tracking