SEGRE

TRIBUTS

El Govern reduirà l’IVA de la premsa i els llibres digitals al 4 per cent

Actualment és del 21 per cent, encara que no diu quan aplicarà la rebaixa

El Govern reduirà l’IVA de la premsa i els llibres digitals al 4 per cent

El Govern reduirà l’IVA de la premsa i els llibres digitals al 4 per cent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Economia espanyol, Luis de Guindos, ha anunciat que el Govern modificarà l’IVA de les revistes, diaris i llibres digitals al dels seus homòlegs impresos, amb la qual cosa la taxa baixarà del 21% actual al 4%.

De Guindos va afirmar que "la idea és la convergència cap als tipus d’IVA que té la premsa escrita" i va precisar que es tractaria d’una convergència "total", en una roda de premsa celebrada al terme de la reunió de ministres d’Economia i Finances de la Unió Europea, l’Ecofin.

De Guindos va confirmar així que l’Executiu reduirà l’IVA de premsa i llibres digitals, que ara és del 21%, al mateix nivell que els productes tradicionals (4%).

El ministre va indicar que la rebaixa es produirà en una sola vegada, no de forma gradual, si bé no va precisar la data en què l’Executiu preveu introduir aquesta reducció.

El Govern espanyol acull així la mesura proposada per la Comissió Europea la setmana passada d’aplicar als llibres en format digital o els diaris en línia un tipus reduït com als físics en paper.

Aquesta proposta, que no era vinculant per als països, s’emmarca dins d’un conjunt de mesures presentat per Brussel·les per simplificar les normes d’IVA amb la finalitat fomentar el comerç electrònic, que ha estat abordat avui pels ministres dels Veintiocho.

El paquet proposa a més que les empreses que venen productes a través d’internet puguin tramitar totes les seues obligacions relacionades amb l’IVA a través d’un mateix portal i en el seu idioma, dependent de l’autoritat administrativa fiscal del seu país.

tracking