SEGRE

AGRICULTURA FRUITA SECA

Els ajuts estatals a l’ametlla augmenten un 2 per cent

El ministeri anuncia que se situen en 8,43 euros per hectàrea || Catalunya és la sisena comunitat amb més superfície

Finca d’ametllers en flor a Vinaixa.

Finca d’ametllers en flor a Vinaixa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri d’Agricultura ha fixat en 8,43 euros per hectàrea l’import de l’ajut estatal als fruits de closca, és a dir, ametlla, avellana, nou, pistatxo i garrofa, a la campanya 2016-2017. Aquest import suposa un increment del 2 per cent respecte al fixat per a la campanya anterior, quan es va limitar a 8,26 euros, segons les dades fetes públiques pel Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA). En el cas dels ametllers, l’ajut es repartirà entre un total de 393.633 hectàrees a l’Estat, de les quals 27.526 corresponen a Catalunya. De fet, Catalunya és la sisena comunitat amb més superfície amb dret a primes, encapçalada per Andalusia, amb 106.155. Lleida és la principal productora d’ametlla de Catalunya, amb el 43 per cent de la superfície productiva total.

L’ametlla s’ha convertit en un cultiu a l’alça a causa, entre altres raons, de l’increment dels preus registrats a les últimes campanyes, en les quals ha arribat a registrar cotitzacions de rècord.

Darrere d’aquesta millora dels mercats hi ha un increment del consum en diferents països, com ara l’Índia o la Xina, com un producte lligat a la salut per les seues propietats i, al mateix temps, a l’auge de la dieta mediterrània.

En l’actualitat, com mostra el tauler de la Llotja de Reus, els preus oscil·len entre els 5,30 i els 8,75 euros per quilo.

tracking