SEGRE

MACROECONOMIA UNIÓ EUROPEA

El BCE prolonga els estímuls monetaris nou mesos

Encara que reduirà de 80.000 a 60.000 milions la compra de deute mensual || Manté el preu del diner en el zero per cent

El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, ahir.

El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc Central Europeu (BCE) va decidir ahir prolongar els estímuls monetaris nou mesos, però reduirà la quantitat de deute adquirit a partir de l’abril del 2017 de 80.000 a 60.000 milions d’euros mensuals. El president del BCE, Mario Draghi, va posar l’èmfasi a la roda de premsa després de la reunió del consell de govern en el fet que la institució està disposada a ampliar el volum i/o la durada de les compres de deute si la situació empitjora o les condicions financeres impedeixen que pugi la inflació.

Fins al març del 2017 continuarà comprant 80.000 milions d’euros mensuals, però des de l’abril comprarà 60.000 milions d’euros durant nou mesos. El BCE va començar a comprar deute el març del 2015. En total, amb la decisió d’ahir, el BCE adquirirà deute públic i privat de la zona de l’euro per valor de 2,22 bilions.

La major part dels economistes preveia que el BCE prolongaria els estímuls sis mesos però mantindria la quantitat. Amb tot, les borses van reaccionar a l’alça (vegeu més informació a la pàgina 24).Draghi va ser clar i va explicar que el màxim òrgan executiu del BCE no va tractar ahir sobre una retirada gradual dels estímuls monetaris. Alguns mitjans alemanys van informar que el president del Bundesbank, Jens Weidmann, va votar en contra de prolongar els estímuls monetaris.

El Banc Central Europeu també va mantenir en el 0% els tipus d’interès que cobra als bancs en les operacions de refinançament setmanals i va deixar la taxa d’interès de dipòsit en el -0,4%.

Són les autoritats nacionals dels estats membres de la Unió Europea (UE), encarregades de la certificació i l’homologació de vehicles per comercialitzar-se al mercat únic comunitari, les que han de castigar els constructors que violin la legislació europea.

La Comissió Europea creu que aquests set estats no van ser tan estrictes com calia amb Volkswagen al descobrir-se el setembre del 2015 als EUA que Volkswagen utilitzava un software il·legal perquè els cotxes no depassessin en els exàmens tècnics els límits d’òxid de nitrogen que sí que superaven a la carretera.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va dir ahir que el departament d’Indústria ja va iniciar expedients informatius a l’empresa Seat.

Brussel·les expedienta Espanya per passivitat en el ‘dieselgate’La Comissió Europea (CE) va obrir ahir un procediment de sanció contra Alemanya, Espanya, Grècia, Lituània, Luxemburg, el Regne Unit i la República Txeca per no sancionar Volkswagen després de descobrir-se que manipulava els motors dels seus automòbils per superar les proves d’emissions al laboratori, el conegut com a dieselgate.

tracking