SEGRE

COMERÇ

La firma de moda Blanco tancarà les seues 102 botigues

Acomiadarà els seus 835 treballadors

La firma de moda Blanco tancarà les seues 102 botigues

La firma de moda Blanco tancarà les seues 102 botigues

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La firma tèxtil Blanco, actualment en concurs de creditors (l’antiga suspensió de pagaments), ha decidit posar en marxa el procés de liquidació, la qual cosa suposarà el tancament de les seues 102 botigues i l’acomiadament dels seus 835 treballadors.

Fonts de l’empresa han explicat que el tancament es produeix davant de la mala situació financera de la companyia, que acumula un passiu de 133 milions d’euros fins la data.

La companyia va comunicar la decisió al comitè d’empresa dimecres passat i avui té previst registrar la liquidació davant d’un jutjat mercantil de Toledo.

Un vegada es completi aquest requisit legal, la companyia acomiadarà els 835 treballadors i tancarà les 102 botigues que té en servei.

El tancament de les botigues es produirà de "forma progressiva". Encara que l’empresa no ha concretat una data definitiva de tancament, sí ha avançat que serà "en els propers mesos".

La botiga virtual del grup ha tancat ja i la companyia té previst posar-se’n en contacte amb tots els clients que hagin realitzat demanats des del passat 29 de novembre per resoldre les incidències que pogués ocasionar aquesta decisió.

Blanco deu els treballadors el pagament de la nòmina de novembre, encara que té previst corregir aquesta situació, ja que l’empresa ha explicat que es farà càrrec del pagament dels salaris fins el 23 de novembre.

A partir d’aquesta data, els administradors concursals hauran de respondre per la resta de les nòmines.

La presentació de l’acord de liquidació es produeix després que el passat 17 de novembre l’empresa sol·licitarà adherir-se de nou a un concurs voluntari de creditors a Espanya i Portugal, que va ser acceptat pel jutge el passat 23 de novembre.

El 2014 es va salvar d’aquesta mateixa situació després de ser comprada per Alhokair, que posteriorment va traspassar la propietat a Global Leiva, que està en mans del fons dubaià AC Modus.

Al novembre, la companyia va explicar que es presentava de nou al concurs amb la intenció d’executar el procés de forma ordenada i amb el mínim impacte negatiu per a la plantilla i els creditors, però finalment l’empresa ha optat pel tancament definitiu.

Segons consta al seu web, a més dels establiments espanyols, Blanco té botigues també a Andorra, Aràbia Saudita, Armènia, Azerbaidjan, Egipte, Emiratos Árabes Unidos, Estats Units, Geòrgia, Hondures, Jordània, Kazakhstan, Kuwait, Macedònia, Malta, Moldàvia, Perú, Portugal i Qatar.

tracking