SEGRE

AGRICULTURA JORNADA

Controlar la producció, repte de la indústria alimentària

Actel i Fruits de Ponent subratllen que la demanda ha d’anar lligada a l’oferta || Jornada sobre l’economia local a Torrelameu

L’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, al costat de Josep Presseguer i Josep Lluís Trilla.

L’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, al costat de Josep Presseguer i Josep Lluís Trilla.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Responsables de les cooperatives Actel i Fruits de Ponent van subratllar ahir que un dels reptes més importants per al futur de la indústria agroalimentària és controlar la producció.

L’ajuntament de Torrelameu va organitzar ahir l’última d’un cicle de conferències sobre economia local, on el director general de Fruits de Ponent, Josep Presseguer, i el director comercial d’Actel, Josep Lluís Trilla, van realitzar la xarrada titulada “Reptes de futur de la indústria agroalimentària”. Els dos directius van reconèixer que actualment hi ha un problema amb la producció i que cal establir un control. “Si hi ha més demanda que oferta, hi ha un problema”, va recalcar Trilla. En aquest sentit, van subratllar que l’elaboració d’un producte ha d’anar lligada a la necessitat del consumidor.

Un altre repte que tenen les cooperatives, segons van debatre a Torrelameu, és promoure els productes locals “davant de l’augment de la importació”. Trilla va comentar que els consumidors francesos i italians paguen més per productes locals i aquí hem d’aconseguir que això també sigui així”, va manifestar. Per exemple, als supermercats gals, la fruita de pinyol pròpia arriba a vendre’s un 70% més cara que la d’importació de Lleida, segons ha denunciat Afrucat.

En relació amb la producció local, Presseguer va considerar que la igualtat dels agricultors professionals ha de ser també un dels objectius. “Un productor no ha de tenir més recursos que un altre, s’ha d’establir una igualtat de condicions”, va dir.

També van debatre sobre la necessitat de millorar els costos, per exemple, produint més quilos per hectàrea. Finalment, van apostar per dignificar més el cooperativisme.

tracking