SEGRE

laboral

El Govern impulsarà una targeta social, el permís de paternitat de 4 setmanes i la jornada a les 18 h

Imatge d’arxiu d’una oficina d’ocupació de Lleida.

Imatge d’arxiu d’una oficina d’ocupació de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, ha anunciat aquest dilluns la creació d’una targeta social amb la informació de les prestacions i ajuts de cada espanyol, així com altres mesures per fomentar la conciliació, com el final de la jornada laboral a les 18:00 hores i l’ampliació del permís de paternitat a 4 setmanes.

Davant de la Comissió d’Ocupació al Congrés, la ministra ha explicat que el Govern implementarà aquesta targeta social que permetrà conèixer les prestacions i rendes de qualsevol administració pública per millorar la seua eficàcia i atendre millor les necessitats o actuarà sobre persones o famílies sense ingressos.

Ha manifestat la necessitat d’adaptar el marc de relacions laborals a "la quarta revolució industrial" amb "la flexiseguretat", amb més igualtat entre homes i dones, una millor formació i qualificació, més benestar de les persones en l’àmbit laboral i permetent la conciliació.

Així, ha anunciat que el Govern abordarà el final de la jornada laboral a les 18:00 hores i estudiarà la possibilitat de realitzar un canvi al fus horari, així com modificacions en la jornada de treball per promoure el teletreball, i posar en marxa una borsa d’hores per a assumptes propis.

També ha advocat per ampliar de 2 a 4 setmanes els permisos per paternitat, per posar en marxa un pla d’igualtat en l’àmbit laboral i contra la discriminació salarial i per obrir una taula de diàleg que de prioritat en matèria d’ocupació a les famílies en situació de vulnerabilitat.

També ha anunciat la posada en marxa d’un fons de capitalització per a treballadors, tal com van pactar el PP i Ciutadans, que es mantingui al llarg de la vida laboral i que pugui fer-se efectiu en casos de mobilitat geogràfica, acomiadament o jubilació.

Báñez ha assenyalat que aquesta és la legislatura del diàleg i que avançarà "pacte a pacte" perquè "l’ocupació sigui la gran política social" i permeti assolir el 2020 l’objectiu de 20 milions de llocs de treball amb més qualitat i més estables.

tracking