SEGRE

COMERÇ

Els sindicats denuncien venda a pèrdues de fruita a Mercadona

En un establiment de Lleida, amb pomes i peres entre 29 i 49 cèntims el quilo || La cadena afirma que es va tractar d’una liquidació d’estocs

Imatge de la fruita en oferta durant el pont que ha estat denunciada pels pagesos.

Imatge de la fruita en oferta durant el pont que ha estat denunciada pels pagesos.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els sindicats agraris UP, JARC-COAG i Asaja Lleida van acusar ahir Mercadona de venda a pèrdues de pomes golden i royal gala i peres conference en un dels establiments a Lleida, una pràctica il·legal. Feia oferta en varietats d’aquestes fruites a preus entre 29 i 49 cèntims el quilo, segons van apuntar.

D’altra banda, la Plataforma en Defensa de la Fruita va advocar pel boicot a la cadena de distribució. Mercadona, al seu torn, va afirmar que es va tractar d’una liquidació d’estocs de fruita que tenint en compte el punt de maduració havia de vendre immediatament.

En concret, UP ha presentat una denúncia al Servei d’Ordenació de la Distribució Comercial per, presumptament, haver venut aquesta fruita per sota del preu al qual la va adquirir, pràctica il·legal. Va recordar, a més, que aquests preus es troben clarament per sota dels que recull l’observatori del mercat

del ministeri d’Agricultura. En origen situava les pomes entre 35 i 78 cèntims, mentre en destinació el més comú era d’1,40 euros.

Des de JARC-COAG, David Borda, responsable del sector de la fruita, va afirmar que “aquestes pràctiques habituals pressionen a la baixa els preus, provoquen pèrdues als productors i desvaloren la fruita. Ens enganyen a tots, utilitzen un aliment com a reclam per aconseguir atreure més clients que acabin comprant altres productes en els quals el supermercat té marge superior”.

El president d’Asaja Lleida, Pere Roqué, va carregar també contra Mercadona i va anunciar la posada en marxa d’un grup de seguiment de preus en els punts de venda a Lleida que preveu ampliar a altres províncies per vigilar els mercats.

Estat de maduració

Per la seua banda, fonts de Mercadona van apuntar que, malgrat no ser la política habitual de la companyia, es va tractar d’una liquidació a causa de l’elevat estoc de fruita a l’establiment de Rovira Roure de Lleida en ple pont de la setmana passada. Es tractava de fruita que, per la maduració, s’havia de comercialitzar de forma urgent. Van apuntar que no hi havia capacitat d’absorció ràpida per part de beneficència i que, en cas contrari, havia de destruir-la.

tracking