SEGRE

Lleida, una de les províncies més inflacionistes de l'Estat

Els preus van pujar mig punt al novembre i l’IPC interanual es situa en positiu per tercer mes consecutiu, fins el 0,9%

Sortidor de carburant.

Lleida, una de les províncies més inflacionistesSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Índex de Preus de consum (IPC) a Lleida va registrar un creixement interanual del 0,9% el novembre, un dels més alts de tot l’Estat, només superat per Barcelona (+1%), segons les dades fetes públiques aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística. Així, la inflació a la província de Lleida es situa en positiu per tercer mes consecutiu (+0,3% al setembre i +0,8% a l’octubre).

En termes mensuals, els preus a les comarques lleidatanes van pujar el 0,5% el novembre respecte a octubre.

En el conjunt de Catalunya, l’IPC va pujar tres dècimes el passat mes de novembre respecte a octubre per l’augment dels preus del vestit i el calçat, principalment, mentre que la taxa interanual es va situar en l’1%.

En el conjunt de l’Estat espanyol, la inflació va pujar un 0,4% el novembre respecte al mes anterior, però va mantenir la seua taxa interanual en el 0,7%, encadenant així la seua tercera taxa positiva després de la de setembre (0,2%) i octubre (0,7%).

Els preus que més van apujar al novembre van ser els del vestit i el calçat, amb un increment del 5,5%, seguits, a gran distància, pels de l’habitatge, que van experimentar un repunt de sis dècimes.

tracking