SEGRE

AGRICULTURA

Agricultura destinarà 3,6 milions del PDR a línies de suport al pagès

Per cobrir les necessitats d’ajudes a la incorporació de joves, entre d’altres || Compromís de la consellera Meritxell Serret en la Taula Sectorial Agrària

Un moment de la reunió de la Taula Sectorial Agrària celebrada ahir a Barcelona.

Un moment de la reunió de la Taula Sectorial Agrària celebrada ahir a Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Agricultura va presidir ahir la reunió de la Taula Sectorial Agrària, en la qual es va comprometre a utilitzar els 3,6 milions d’euros que no es destinaran a la línia de suport a assessorament tècnic, inclosa al Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020 (PDR), a les mesures més importants per als productors professionals i que actualment tenen una dotació econòmica considerada insuficient per les organitzacions agràries per cobrir les sol·licituds.

Serret es va reunir ahir a Barcelona amb els representants d’Unió de Pagesos, de JARC-COAG i de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC). Aquesta era una de les peticions que ha anat fent l’organització JARC-COAG, la d’augmentar el pressupost dels ajuts que arriben directament als productors, que van dirigits a la incorporació de joves, a donar suport a les inversions, a les mesures agroambientals, a la producció ecològica i a les zones amb limitacions naturals.

Agricultura abonarà aquesta setmana 72 milions del segon pagament de la PAC del 2016

Segons JARC-COAG, actualment existeixen explotacions que pateixent retallades en els imports d’alguns ajuts d’un 20 per cent o directament denegacions de sol·licituds per falta de diners.

D’altra banda, la conselleria d’Agricultura va informar ahir que abonarà aquesta setmana 72 milions d’euros del segon pagament dels ajuts directes de la Política Agrària Comuna (PAC) de l’any 2016 a 45.019 beneficiaris.

Demanen prioritzar les autoritzacions per plantar vinyes

COAG, organització de la qual forma part JARC, va reclamar ahir dimecres al ministeri d’Agricultura uns criteris més justos en les autoritzacions de plantacions de vinya.

Durant la reunió del grup de treball a la seu ministerial, els representants de COAG van reiterar que és necessari canviar els criteris d’adjudicació de vinya per a pròxims repartiments, ja que els actuals primen persones alienes al sector agrari, que suposa una clara discriminació per als joves agricultors i així com per als viticultors professionals.

tracking