SEGRE

COOPERATIVES POLÈMICA

Exigeixen a Economia que anul·li l’ultimàtum a seccions de crèdit

Les crítiques amb el fons de contingència reclamen al Govern que busqui el consens || Les entitats han de decidir si abonen la seua part o liquiden l’òrgan financer

Imatge d’arxiu de representants de les seccions de crèdit crítiques amb el nou fons.

Imatge d’arxiu de representants de les seccions de crèdit crítiques amb el nou fons.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les seccions de crèdit crítiques amb la nova normativa aprovada per la Generalitat per al sector reclama a la conselleria d’Economia que anul·li els requeriments i s’obri al diàleg i al consens, segons van informar ahir. La polèmica arriba de la mà de la norma en vigor, que ara es tramita al Parlament com a llei, que va instaurar un fons de contingència obligatori per poder utilitzar-lo en cas de problemes d’alguna secció de crèdit. Un grup de cooperatives, la meitat de les quals de les comarques de Lleida, consideren que aquelles que han actuat bé i no tenen problemes no tenen per què afrontar aquest finançament del fons. Com va publicar SEGRE, el departament d’Economia ha començat a enviar cartes a les entitats que no han fet la seua aportació, on se’ls concedeix un termini de dos mesos perquè les seues assemblees prenguin una decisió: o fan l’aportació o, en cas contrari, han de liquidar la secció de crèdit.

Les crítiques denuncien, entre altres punts, que amb l’actual calendari haurien de prendre una decisió abans fins i tot que la nova llei sorgida del Parlamant sigui una realitat, una situació en la qual arriben a veure-hi deslleialtat, diuen, dels qui tenen la funció “de servir el seu poble solucionant els problemes i no creant-los”.

És en aquest context que insisteixen a demanar la retirada dels requeriments per part del departament que dirigeix Oriol Junqueras i que el Govern de la Generalitat s’obri a un plantejament de consens.

Com va avançar aquest diari, fonts de la conselleria afirmen que els citats requeriments, en els quals es planteja abonar el fons o la liquidació de la secció de crèdit, corresponen a l’aplicació de la normativa avui en vigor.

Per la seua part, el president de l’Associació de Seccions de Crèdit (gestora del fons), Lluís Roig, va recomanar a les entitats crítiques amb la nova normativa que abonin els diners al fons i que, si després de la transformació de la nova llei el text no els satisfà, poden fer marxa enrere i recuperar els diners, optant en aquell moment per la liquidació.

La plataforma de les seccions de crèdit crítiques té previst fer avui una compareixença pública per explicar la seua postura.

tracking