SEGRE

PORCÍ BALANÇ

El sector preveu una pujada de fins al 5% del preu del porc el 2017

Malgrat l’augment de la cabanya per les exportacions als països asiàtics || El ministeri d’Agricultura demana no abaixar la guàrdia en sanitat animal

Imatge dels guanyadors d’aquest any dels premis PronosPorc que organitza Mercolleida.

Imatge dels guanyadors d’aquest any dels premis PronosPorc que organitza Mercolleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els operadors guanyadors del premis PronosPorc d’aquest any, guardons que entrega i organitza Mercolleida per reconèixer els millors analistes del mercat porcí, es van mostrar ahir optimistes i van augurar que els preus del porc seran entre un 2 i un 5 per cent més elevats l’any que ve. Tot això malgrat el lleuger augment de la cabanya per l’obertura dels mercats asiàtics i “sempre que es mantingui estable el preu dels pinsos”, segons va aclarir Juan Pedro Florido, representant d’ElPozo Alimentación, i guanyador del premi Cebado d’or en aquesta vuitena edició dels premis.

Després de Florido, Federico Beltrán Galindo, de Famadesa, va rebre el premi Cebado de plata, mentre que el premi Cebado de bronze va recaure en Miguel Angel Ortega Bernal, de Campofrío Food Group. També es va concedir una menció especial a Miguel Ángel Ortega, i dos distincions a Genís Borradellas, de l’Escorxador Frigorífic d’Avinyó, i Eduardo Costa, de Pinsos Costa.

Cabanas va plantejar la necessitat de diversificar les exportacions asiàtiques per no dependre de la Xina

D’altra banda, el guanyador del premi Lechón d’or 2016 va ser Josep Serra, de Bestiar Serra i Martí.

El director general del ministeri d’Agricultura, Carlos Cabanas, que va assistir a l’entrega de premis, va destacar la fortalesa del sector porcí espanyol i va subratllar la posició d’avantguarda de les exportacions gràcies a la tasca de “grans empresaris” i els va plantejar la necessitat de diversificar al mercat asiàtic per no dependre de la Xina, apostant per altres com Corea, el Japó, Indonèsia o el Vietnam, entre d’altres. Així mateix, va reiterar la necessitat que el sector no abaixi la guàrdia en temes de benestar animal per tal d’atendre les exigències creixents dels consumidors.

Per part de la Generalitat, el secretari general d’Agricultura, David Mascort, va posar en relleu “l’esforç” tant dels productors com dels escorxadors per mantenir “un sector potent i robust malgrat les incidències del mercat dels últims anys”. També va avançar que per primera vegada les exportacions agroalimentàries catalanes arribaran a cobrir pràcticament la totalitat de les importacions, ja que la taxa de cobertura se situarà rop del 99,9 per cent.

tracking