SEGRE

POLÍTICA AGRÀRIA

El ministeri manté la partida d’assegurances agràries

Amb un pressupost d’una mica més de 211 milions || El Govern central recorda l’últim rècord de contractacions de pòlisses

Imatge d’una finca fructícola de Lleida danyada per la pedra.

Imatge d’una finca fructícola de Lleida danyada per la pedra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres va aprovar ahir, a proposta del ministeri d’Agricultura, el 38è Pla d’Assegurances Agràries Combinades, que recull tant les línies d’assegurances el període de subscripció de les quals s’inicia al llarg de l’any 2017 com els percentatges de suport públic.

El pressupost destinat a subvencionar el cost de les pòlisses de l’assegurança agrària en el pla aprovat ascendeix a 211,27 milions d’euros, de manera que es consolida l’augment del 6% consignat en els Pressupostos Generals de l’Estat de l’any 2016, segons el Govern central.

L’Executiu central comprarà vacunes de la llengua blava valorades en 834.000 euros

Des de la tardor del 2015, la contractació ha anat en un progressiu augment fins a assolir el nivell més alt, amb un capital assegurat que ha sobrepassat els 12.000 milions d’euros (515 milions més que l’any rècord), la qual cosa mostra, segons l’Executiu, un suport dels productors agraris a aquesta política.

El nou pla estableix la continuació de la revisió i el perfeccionament de les diferents línies d’assegurança, de forma que es preveu, entre les actuacions a desenvolupar, l’actualització de les bases de dades de rendiments de les línies que ho requereixin, l’avenç en la modalitat d’assegurança renovable o el perfeccionament de la garantia de mort de cries en la línia d’assegurança d’explotació de bestiar boví de reproducció i producció.

També planteja la implementació del nou mapa d’aprofitament de pastures en l’assegurança de compensació per pèrdua de pastures i l’adaptació de la garantia de desabellament sobtat per abellerol en l’assegurança d’apicultura.

Així mateix, es desenvoluparan durant l’exercici 2017 estudis tècnics amb vista a la incorporació de noves cobertures en futurs plans d’assegurances.

D’altra banda, el Consell de Ministres va autoritzar l’adquisició de vacunes monovalents serotip 8 del virus de la llengua blava per a la seua aplicació en el bestiar boví i oví per un import de 833.979 euros.

L’objectiu és crear un estoc que permeti abordar de manera immediata la vacunació en la zona epidemiològica de més risc al sud del Pirineu. A Lleida, la vacunació obligatòria ha provocat rebuig per una àmplia part del sector, capitanejat per organitzacions agràries i l’associació de productors d’oví catalana FECOC.

tracking