SEGRE

EMPRESES

Endesa compra a Enel Iberoamérica la seua activitat de sistemes per 246 milions

Endesa compra a Enel Iberoamérica la seua activitat de sistemes per 246 milions

Endesa compra a Enel Iberoamérica la seua activitat de sistemes per 246 milions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa, a través d’Endesa Servicios, ha adquirit a Enel, el seu principal accionista amb el 70,1% del capital, la seua branca d’activitat de sistemes i telecomunicacions a Iberoamèrica per 246 milions d’euros, ha informat aquest dimarts la companyia espanyola a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L’operació, finançada en la seua integritat amb deute i caixa disponible, s’emmarca dins del pla estratègic d’Endesa fins el 2019 i que, entre altres qüestions, se centra en la digitalització de les xarxes i processos.

Així mateix, contribuirà a l’objectiu d’optimització de l’estructura de capital de l’elèctrica espanyola.

La compra ha estat aprovada pel consell d’administració d’Endesa, previ informe favorable del Comitè d’Auditoria i Compliment que, al seu torn, ha comptat amb el dictamen emès per una entitat financera acreditatiu de la "raonabilitat del preu".

L’operació suposa una reordenació d’activitats de suport en sistemes i telecomunicacions, segons la mateixa font, que ha apuntat que la internalització d’aquestes activitats persegueix dotar a les mateixes de més flexibilitat per adaptar-se a les necessitats del perímetre corporatiu d’Endesa, simplificant procediments interns i de gestió administrativa.

"Aquesta eficiència més important es desenvoluparà en un entorn de racionalització funcional i per tant d’optimització de costos", segons Endsa.

Aquestes activitats es basen en el continuat desenvolupament de capacitats tècniques especialitzades i Endesa considera "essencial" comptar amb els mitjans necessaris per continuar desenvolupant iniciatives innovadores "en un entorn de creixent digitalització".

L’octubre de 2014, Endesa va formalitzar la transmissió del seu negoci a Llatinoamèrica a la italiana Enel, que llavors controlava el 92 % de la seua capital, per 8.253 milions d’euros.

tracking