SEGRE

ECONOMIA LABORAL

Les pensions pujaran un 0,25% el 2017, una decepció per als sindicats

La prestació mitjana a Lleida tot just es revaloritzarà dos euros al mes || El Govern central utilitza 936 milions de la reserva de les pensions per liquidar l’IRPF

Fátima Báñez, al costat de Juan Rosell, Antonio Garamendi, Pepe Álvarez i Ignacio Fernández Toxo.

Fátima Báñez, al costat de Juan Rosell, Antonio Garamendi, Pepe Álvarez i Ignacio Fernández Toxo.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central va anunciar ahir que les pensions pujaran l’1 de gener del 2017 un 0,25%, el mínim legal previst, i es va mostrar disposat a “millorar” aspectes de la reforma laboral si els pacten els agents socials. Tenint en compte que la pensió mitjana a Lleida és de 794,43 euros al mes, la pujada amb prou feines representa 1,98 euros. Els pensionistes perdran poder adquisitiu, ja que la inflació estatal al novembre arriba al 0,7%.

La ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, es va reunir ahir amb els líders d’UGT i CCOO, Pepe Álvarez i Ignacio Fernández Toxo, i els presidents de la CEOE i Cepyme, Juan Rosell i Antonio Garamendi, en una trobada en la qual es va fixar un calendari de reunions per millorar el finançament de la Seguretat Social, la qualitat de l’ocupació i canvis en el marc de regulació laboral.

Báñez es va mostrar confiada a assolir un pacte per l’ocupació amb els agents socials “en els propers mesos”. Va dir que “hi ha més elements per a l’acord que per al desacord”. “Els uns i els altres tenim una gran responsabilitat”, que és incorporar al mercat laboral els 3,7 milions d’aturats que hi ha a Espanya i arribar als 20 milions de llocs de treball l’any 2020. Tanmateix, els líders sindicals van coincidir en el fet que, després de la reunió, “les coses no han canviat”, i van expressar el seu descontentament amb el fet que la ministra els hagi constatat que no es negociaran pujades de les pensions per al 2017 per sobre del 0,25%. Van advocar per acords i perquè la patronal prengui “consciència” que s’ha de negociar.

A això, Rosell i Garamendi van assegurar que no estan entorpint la negociació col·lectiva i que en aquest marc han proposat als sindicats disset temes, encara que esperen la seua confirmació.

D’altra banda, la Tresoreria General de la Seguretat Social va disposar de 936 milions d’euros del Fons de Reserva per fer front a la liquidació de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) corresponent a les pagues ordinària i extraordinària de les pensions del desembre. Després d’aquesta disposició, la guardiola de les pensions se situa en 15.195 milions d’euros.

tracking