SEGRE

GUARDÓ LABORAL

Un lleidatà que ha cotitzat 72 anys rebrà avui la medalla Macià

Josep Vidal, de 89 anys, va treballar com a mecànic des dels 13 || Guardons també per a l’economista de Boí Lourdes Beneria i a la firma de Rialp Ontanyanes

Josep Vidal Forcada, rebent el 2013 un premi de tir, una de les seues aficions.

Josep Vidal Forcada, rebent el 2013 un premi de tir, una de les seues aficions.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern de la Generalitat concedirà avui la Medalla al Treball President Macià al lleidatà Josep Vidal Forcada, de 89 anys, després de cotitzar de manera ininterrompuda durant 72 anys a la Seguretat Social.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, entregarà medalles a quinze persones més, entre elles l’economista i professora lleidatana Lourdes Beneria, i la Placa al Treball a quatre empreses i entitats, entre les quals es troba la firma de Rialp Ontanyanes, que ofereix serveis de suport tècnic, principalment a entitats públiques en projectes de dinamització en qualsevol àmbit, del cultural a l’econòmic.

Vidal Forcada, nascut a Badalona, va iniciar la seua vida laboral com a mecànic a Lleida amb tan sols 13 anys a Talleres Vulcano, i amb 31 anys, el 1960, va fundar el seu propi i actualment desenvolupa la seua activitat al Polígon Industrial el Segre de Lleida, sota la denominació comercial Aplicacions Mecàniques Vidal. Fa 72 anys que Forcada cotitza. Únicament hi ha un buit en la seua llarga vida laboral per complir el llavors obligatori servei militar.

La seua empresa va aconseguir adaptar-se a les exigències del mercat amb treballs de gran qualitat, especialment en metalls d’alta duresa, com l’acer i el titani. Això ha significat el reconeixement d’empreses capdavanteres en el seu sector per a aquesta companyia, que compta amb una plantilla de 9 treballadors fixos, alguns d’ells amb més de 44 anys d’antiguitat al taller.

Per la seua part, Lourdes Beneria Farré, de 79 anys i de Boí, és economista, professora, assessora governamental i catedràtica emèrita de la Universitat Cornell de Nova York, considerada una de les millors especialistes en estudis d’economia i gènere vinculats al desenvolupament i la globalització.

Com a assessora experta en economia, ha col·laborat amb organismes internacionals com l’Organització Internacional del Treball (OIT) i Unifem de les Nacions Unides.

Finalment, l’empresa Ontanyanes de Rialp rebrà la placa al treball. Entre les seues iniciatives de dinamització local es troba la reconeguda Escola de Pastors de Catalunya, projecte juntament amb l’Associació Rurbans.

tracking