SEGRE

IMPOSTOS BALANÇ

El fisc ingressa a Lleida un 3% més fins a l’octubre gràcies a Societats

Per l’increment dels pagaments fraccionats de l’Estat per reduir el dèficit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Agència Tributària (AEAT) va recaptar un total de 671,76 milions d’euros a la província de Lleida en els deu primers mesos de l’any, la qual cosa suposa un 2,9 per cent més que en l’exercici anterior, gràcies en gran manera al creixement de la recaptació del mes d’octubre en concepte d’Impost de Societats.

Aquest augment s’ha degut a la posada en marxa del pla de xoc estatal per restablir els pagaments fraccionats mínims a grans empreses per aquest tribut per tal de complir amb l’objectiu de dèficit públic i que va començar a tenir efecte en l’abonament anticipat durant el transcurs d’aquell mes.

Només al mes d’octubre, la recaptació per l’Impost de Societats va créixer un impressionant 78,6 per cent respecte al mateix mes de l’any passat, fins a assolir els 52,6 milions d’euros. A més, la recaptació al setembre amb prou feines va superar els 1,3 milions. Així, en l’acumulat dels deu primers mesos de l’any, la recaptació per aquest tribut va ascendir un 13,1 per cent, fins als 124,9 milions, mentre que en els deu primers mesos del 2015 van ser 110,5 els milions recaptats.

Així mateix, la resta dels tributs van experimentar lleugers augments entre els mesos de gener i octubre com per exemple en l’IRPF, amb un creixement del 2,7 per cent i 293,4 milions recaptats; per IVA, el creixement ha estat del 2,4 per cent, fins a assolir els 219,1 milions d’euros, segons les dades de l’Agència Tributària (AEAT).

Només en l’apartat d’impostos especials, aquells que graven de manera selectiva el consum de determinats béns, es va experimentar un descens de la recaptació, un 24,8 per cent inferior a la que hi va haver el 2015, fins a acumular 18,8 milions d’euros.

tracking