SEGRE

EMPRESES COMPETÈNCIA

El Govern central veta noves gasolineres de Repsol a Lleida

Perquè supera el 30% de quota de mercat a la província

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Repsol no podrà incrementar el nombre d’estacions de servei durant un any a 40 províncies, illes o ciutats autònomes, a l’haver superat la quota de mercat del 30%, el llindar fixat per limitar aquest creixement empresarial en la nova normativa sobre competència en el sector d’hidrocarburs aprovada pel Govern el 2013.

En el cas de la petroliera Cepsa, les limitacions al seu creixement queden restringides a quatre zones, que són el territori de la ciutat de Ceuta i les illes de Formentera, Eivissa i Menorca.

Mentrestant, Disa tindrà limitada l’expansió al territori canari, a les illes de Fuerteventura, Gran Canària, La Palma, Lanzarote, Tenerife, La Gomera i El Hierro.

Les províncies en les quals Repsol no podrà créixer són Albacete, Alacant, Astúries, Àvila, Badajoz, Balears, Barcelona, Burgos, Càceres, Cantàbria, Ciudad Real, Còrdova, la Corunya, Conca, Guadalajara, Guipúscoa, Huelva, Osca, Lleó, Lleida, Lugo, Madrid, Màlaga, Múrcia, Ourense, Palència, Pontevedra, La Rioja, Salamanca, Segòvia, Sòria, Tarragona i Terol.

Tampoc podrà sumar noves estacions de servei a Toledo, Valladolid, Biscaia, Saragossa, Formentera, Eivissa i Mallorca, segons consta en una resolució de la direcció general de Polítiques Energètica i Mines publicada al Butlletí Oficial de l’Estat.

La normativa estableix que els operadors amb una quota de mercat superior al 30% no podran incrementar el nombre d’instal·lacions en règim de propietat o en virtut de qualsevol altre títol que els confereixi la gestió directa o indirecta de la instal·lació.

tracking