SEGRE

EMPRESES

El grup Borges guanya 7,4 milions i la seua facturació global puja a 758

El benefici net s’ha reduït un 47 per cent per l’encariment de les matèries primeres davant del manteniment dels preus || Ocupa a Lleida 290 persones

Imatge d’arxiu de plantació de pistatxos de Borges a la zona regable del Segarra-Garrigues.

Imatge d’arxiu de plantació de pistatxos de Borges a la zona regable del Segarra-Garrigues.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Borges Internacional Group (BIG) ha tancat l’exercici fiscal 2015-2016, que va finalitzar el passat 31 de maig, amb un benefici net de 7,4 milions d’euros, un 47 per cent menys que l’any anterior, mentre que la facturació ha crescut un 12,2 per cent més, fins a situar-se en els 758 milions, i l’EBITDA (resultat d’explotació) va ascendir a 24 milions, segons va informar ahir la companyia. La disminució del benefici net i el creixement de la facturació es deu, segons fonts pròximes a la companyia, a l’increment de preus de la matèria primera durant l’exercici 2015-2016 i al manteniment dels preus dels seus productes al mercat, una dinàmica que ocorre cada quatre o cinc anys, segons van apuntar.

El 73% de les vendes del grup procedeix de mercats internacionals, ja que és la marca principal d’oli d’oliva a 25 països i disposa de filials comercials al Brasil, Estats Units, Xina, França, Índia, Itàlia i Rússia, a més de vendre els seus productes a 108 països.

El 73% de les vendes del grup procedeix de mercats internacionals, en concret a 108 països

En concret, Borges Internacional Group ha comercialitzat en aquest exercici un total de 307 milions d’unitats envasades, de les quals 117 milions corresponen a oli d’oliva, 71 a fruita seca i fruites dessecades, 42 a olives, 33 a vinagres, 27 a pasta i salses, i 17 a oli de llavors.

Durant aquest exercici, la companyia ha tancat un procés de reorganització interna i compta ja amb més d’un miler d’empleats al món i opera 13 plantes industrials a sis països i 15 oficines comercials en nou estats més. A més, Borges Internacional Group ha adquirit a finals de novembre el Grupo Ortalli, empresa italiana dedicada a la producció i comercialització de vinagre de Mòdena amb què espera expandir el seu model de negoci al país transalpí.

La companyia manté el projecte d’ampliar el negoci agrícola mitjançant la posada en producció de 2.500 hectàrees pròpies de cultiu d’ametlles, la qual cosa suposarà la plantació de més de 600.000 arbres en cinc anys a Espanya i Portugal, triplicant així la seua superfície actual. A Lleida compta amb 25 hectàrees de cultiu pròpies, 15 de pistatxos i 10 d’ametlla. Com va publicar SEGRE, preveu créixer en producció de pistatxo a l’àrea del canal Segarra-Garrigues.

Del miler d’empleats que té en plantilla la companyia, un total de 290 estan ocupats a la província de Lleida, segons van informar ahir fonts de l’empresa.

tracking