SEGRE

HABITATGE

Facua acusa el Govern de negociar en secret amb la banca les clàusules terra

Facua acusa el Govern de negociar en secret amb la banca les clàusules terra

Facua acusa el Govern de negociar en secret amb la banca les clàusules terra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facua-Consumidors en Acció ha denunciat aquest dimecres que el Govern estatal està negociant en secret amb la banca sobre la devolució dels diners cobrats fraudulentament amb les clàusules terra mentre eludeix reunir-se amb aquesta associació.

"És lamentable la falta de transparència del Govern amb els usuaris en la recerca de solucions a un frau massiu basat en la falta de transparència de la banca amb les víctimes de les seues hipoteques trampa", ha denunciat en un comunicat el portaveu de Facua, Rubén Sánchez.

Facua es queixa que continua sense rebre resposta a la petició de reunió que va traslladar fa dos setmanes a la ministra responsable de les polítiques de protecció els consumidors, la titular de Sanitat, Política Social i Igualtat, Dolors Montserrat.

"És inacceptable que el Govern no vulgui reunir-se amb nosaltres fins que no compti amb el vistiplau dels banquers a un codi de conducta voluntari que està dissenyant d’esquena a les organitzacions de consumidors", ha criticat Sánchez.

Així mateix, Facua ha denunciat que les patronals del sector "estan pressionant perquè els bancs no hagin d’assumir el pagament d’elevades multes si firmen el codi i després l’incompleixen".

A més, les associacions bancàries pretenen que, en lloc de tornar els diners cobrats de més als usuaris, puguin restar les quantitats del capital pendent a les seues hipoteques, segons Facua.

Aquesta mesura "només seria acceptable si es plantegés com a opció a elegir pel mateix usuari", ha precisat.

Facua ha creat la plataforma #micláusulasuelo, a la que poden sumar-se tots els usuaris que tenen o han tingut hipoteques amb clàusules terra per assessorar-se sobre les vies per reclamar la recuperació dels seus diners i conèixer quines quantitats els han cobrat il·legalment.

tracking