SEGRE

FISCALITAT IMPOSTOS

Campanya de l’IRPF aquest any sense el programa PADRE

Tindrà lloc del 5 d’abril al 30 de juny || La declaració es podrà portar a terme des de mòbils i tauletes amb el Renda Web

Imatge d’una de les últimes campanyes de l’Impost sobre la Renda.

Imatge d’una de les últimes campanyes de l’Impost sobre la Renda.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya per a la presentació de la declaració de la Renda del 2016 arrancarà el proper 5 d’abril i s’estendrà fins al 30 juny, amb la desaparició del programa d’ajuda PADRE com una de les novetats.

D’acord amb el calendari del contribuent publicat per l’Agència Tributària, la campanya de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) començarà el 5 d’abril per a la presentació per internet de l’esborrany.

L’Agència Tributària ha tornat ja el 94% del capital sol·licitat en l’última campanya de l’IRPF

En el cas de la presentació de la declaració de manera presencial –en entitats col·laboradores, comunitats autònomes i oficines de l’Agència Tributària–, el termini s’inicia l’11 de maig.

Pel que fa al termini màxim de presentació, es manté el 30 de juny de manera general, excepte en el cas que el resultat sigui a ingressar l’Agència amb domiciliació en compte, que es tanca el 26 de juny.

L’Agència Tributària ha avançat que una de les novetats de la Campanya 2016 és la desaparició del programa d’ajuda PADRE, ara substituït pel sistema Renda Web per a tots els contribuents.

El programa Renda Web, posat en marxa de manera generalitzada l’any passat (excepte per als contribuents amb rendiments d’activitats econòmiques), uneix l’esborrany de la Renda amb el programa PADRE, amb l’objectiu de facilitar el procés, i permet realitzar la declaració des de mòbils i tauletes.

Anteriorment, en la campanya del 2014, aquest programa s’havia utilitzat com a prova pilot per a la presentació de més de mig milió de declaracions, totes presencials.

L’Agència Tributària ha revelat aquesta setmana que fins al 30 de desembre de l’any passat havia retornat 10.207 milions d’euros de la Campanya de la Renda 2015, un 94 % del total sol·licitat.

tracking