SEGRE

LABORAL

CaixaBank ofereix prejubilacions als majors de 58 anys amb el 70% del sou

Mesura destinada a un màxim de 400 persones

CaixaBank ofereix prejubilacions als majors de 58 anys amb el 70% del sou

CaixaBank ofereix prejubilacions als majors de 58 anys amb el 70% del sou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CaixaBank ha posat sobre la taula un nou pla de prejubilacions per a treballadors majors de 58 anys, mesura a la que podrien acollir-se un màxim de 400 persones, que és el col·lectiu en aquesta franja d’edat que té actualment l’entitat.

El termini per adherir-se a aquest "pla de desvinculacions voluntàries incentivades" començarà divendres vinent, dia 13, i finalitzarà el 20 de gener.

Podran afegir-se a ell els treballadors de CaixaBank que hagin nascut el 1959 o abans, que percebrien un 70 % del seu sou brut anual fins 63 anys, mantenint durant aquell període les aportacions al pla de pensions, han explicat a Efe fonts sindicals i ha confirmat el banc català.

Els sindicats han expressat el seu rebuig d’aquest pla per haver-lo presentat "sense negociar" i han considerat "insuficient" el percentatge del 70 % del salari que l’entitat ofereix als empleats que es vulguin prejubilar.

"Fa anys oferien el 80 % i l’any passat van firmar amb el 75 %", ha explicat a Efe Begoña Peiró, secretària de comunicació de SECPB, el sindicat majoritari en CaixaBank.

Peiró ha lamentat que la direcció del banc hagi decidit plantejar aquest pla de prejubilacions "de forma unilateral, sense un acord laboral previ", i ha qualificat d’"arrogant" aquesta actitud.

"CaixaBank ha donat un cop a la taula i això crea un punt d’inflexió en les relacions laborals, crea un precedent per a futures negociacions", ha subratllat Peiró.

El banc que presideix Jordi Gual ha tingut en anys anteriors plans de prejubilacions d’aquest tipus, l’últim d’ells l’abril de 2016, al qual es van acollir prop de 400 persones.

Més enllà d’aquestes sortides, el banc té previst contractar perfils joves en aquelles zones en les quals sigui necessari i que impulsin la renovació de la plantilla.

CaixaBank tenia a tancament del tercer trimestre de 2016 13,8 milions de clients, 32.315 fets servir i 5.089 oficines a tot Espanya.

tracking