SEGRE

AGRICULTURA FINANÇAMENT

Seccions de crèdit crítiques paguen al fons “per imperatiu legal”

La majoria aposta per aquesta via fins que s’aprovi la nova llei || Algunes de Tarragona estudien la dissolució, mesura que s’ha d’aprovar en assemblea

Imatge d’una protesta de les seccions de crèdit davant del Parlament al juny.

Imatge d’una protesta de les seccions de crèdit davant del Parlament al juny.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria de les seccions de crèdit critiques amb la normativa aprovada per la conselleria d’Economia preveuen aportar capital al fons de contingència “per imperatiu legal”. És a dir, faran el pagament del 3% del volum del seu capital al fons esperant que conclogui la tramitació de la llei que es porta a terme al Parlament de Catalunya. Un cop que la nova normativa sigui una realitat, prendran la decisió definitiva. Com va publicar SEGRE, el departament que dirigeix Oriol Junqueras va enviar cartes a les seccions de crèdit advertint que havien de fer la seua aportació o, en cas contrari, haurien d’optar per la liquidació.

De moment, l’opció majoritària de les 21 seccions reunides a la Plataforma contra aquesta normativa s’inclinen pel pagament a l’espera de la nova llei. Tanmateix, un parell d’entitats, en aquest cas de les comarques de Tarragona, ja preparen la que podria ser la liquidació definitiva. De tota manera, qualsevol mesura en un o altre sentit ha de passar per la conformitat de les respectives assemblees.

Estudia constituir-se en una cooperativa de segon grau. En l’actualitat compta amb 21 membres

Des de la Plataforma es va explicar ahir que, a més, estudien la conversió en una cooperativa de segon grau. D’aquesta manera volen ser tractats com a interlocutor, més enllà del que són en l’actualitat, i estar presents en els fòrums de debat i diàleg que es puguin establir amb la Generalitat. Fan aquesta afirmació després de reiterar les seues acusacions contra el departament d’Economia d’entossudiment i falta de diàleg. Segons la seua opinió, la conselleria actua sota la fórmula d’“ordeno i mano”. En aquest sentit, insisteixen que volen més garanties sobre els diners que se’ls exigeix aportar al fons de contingència, que s’estableix per poder actuar en cas de dificultats o problemes en seccions de crèdit.

En l’actualitat, segons van explicar, la Generalitat garanteix mitjançant aval el 75% del capital. Reclamen que la garantia arribi al cent per cent dels diners. Es tracta, afirmen, d’una exigència que no va en favor només de les seccions de crèdit crítiques, sinó del conjunt del sector.

Des del sector de les seccions de crèdit que sí que han fet la seua aportació, consideren que el fons és un mecanisme de garantia de futur per a aquest instrument financer per a les cooperatives. A més, recorden que en cas que una secció de crèdit decideixi dissoldre’s, recupera el capital.

tracking